U Jovanovcu, Cvetojevcu, Novom Milanovcu i Resniku vakcinisano 200 meštana

Štab za vanredne situacije grada Kragujevca angažovao je volontere koji su proteklih dana obišli meštane okolnih sela i savetima mesnih zajednica prijavili 200 meštana zainteresovanih za imunizaciju. Vakcinalni timovi Doma zdravlja danas sprovode  imunizaciju na terenima u selima Jovanovac, Cvetojevac, Novi Milanovac i Resnik, a meštane Jovanovca danas je obišao predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Vakcinacija je veoma bitna i to je ono na šta apeluje gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, svi naši sportisti, kulturni poslenici, javne ličnosti. Potrebno je oko 50 odsto Kragujevčana da se vakciniše kako bismo se vratili normalnom životu a nismo daleko od ostvarenja tog cilja, rekao je predsednik  Petrašinović. Kod republičkog Kriznog štaba gradonačelnik Dašić je obezbedio dovoljan broj doza vakcina za Kragujevčane da i pored šest vakcinalnih punktova u gradu, mogu da se vakcinišu i meštani u selima i prigradskim naseljima. U zadnjih godinu dana angažovanje lekara i medicinskih radnika Doma zdravlja Kragujevac  je zaista veliko jer rade i u kovid sistemu, da rade sa drugim pacijentima, vakcinišu na šest punktova u gradu, vakcinalni timovi rade na terenima u selima a imaju i terensku ekipu koja obilazi nepokretna i teže pokretna lica i vrše imunizaciju, dodao je on.

Vakcinalni timovi Doma zdravlja sutra će obavljati imunizaciju u ambulanti sela Gornje Grbice i za meštane sela Donje Grbice, u selu Mala Vrbica vakcinisaće se i meštani Velikog Šenja a imuniazcija će se obaviti i u selu Donje Komarice.

Post Author: Milan

Ostavi komentar