U JKP “Šumadija” tvrde da su spremni za zimsku sezonu

Zimska smotra mehanizacije JKP „Šumadija“ koja će po planu Zimske službe za sezonu 2020/21. godine biti angažovani na zimskom čišćenju i održavanju gradskih saobraćajnica i lokalnih i nekategorisanih puteva, održana je jutros u krugu ovog preduzeća.

Zimskoj smotri JKP “Šumadija” prisustvovali su Miroslav Petrašinović, predsednika Skupštine grada i Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za komunalne delatnosti.
“Zimska služba JKP “Šumadija“ ove godine raspolaže sa 16 vozila opremljenih svim priključnim sredstvima za zimsko održavanje puteva i ulica (vučni i rotacioni posipači) koji mogu da vrše mokro, suvo i tečno posipanje ulica. Pored toga 11 vozila građevinske mehanizacije će biti u službi zimskog održavanja puteva i ulica kao i kompletno ljudstvo sektora Niskogradnje, Zelenila i Javne higijene. Posle više od 15 godina uspeli smo da zanovimo vozni park Zimske službe sa 6 novih vozila kompletno opremljenih priključnim sredstvima za održavanje ulica i puteva u zimskom periodu i to je od izuzetnog značaja za rad našeg preduzeća”, kazao je Nemanja Dimitrijević, direktor JKP „Šumadija“.
JKP „Šumadija“ održava ukupno 640 kilometara gradskih ulica i puteva na seoskom području. Na gradskom području biće angažovano 5 redovnih ekipa i tri rezervne koje će biti u pripravnosti, dok će na seoskom području raditi 4 ekipe, uz dve rezervne. Zimska sezona zvanično počinje 15. novembra. JKP „Šumadija“ ima na stanju dovoljne količine svih agregata, preko 1.400 tona soli i ugovor za nabavku još 1.900 tona, 1.500 tona rizle i preko 30.000 kilograma kalcijum hlorida koji se koristi u slučaju izuzetno niskih temperatura.
“Mogu da kažem, posle izvršene smotre zimske službe, da je stanje u JKP „Šumadija“ odlično. Apsolutno spremni dočekujemo zimsku sezonu. Ono čime možemo da se pohvalimo je da imamo šest novih kamiona, i na taj način pokazujemo koliko smo kao grad pomogli JKP „Šumadija“. Posle više od deceniju, JKP „Šumadija“ sa obnovljenim voznim parkom apsolutno spremno dočekuje zimsku sezonu i više nemamo nikakvu brigu kada je u pitanju održavanje naših puteva u zimskom periodu”, rekao je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada.

Post Author: Milan

Ostavi komentar