U dvorištu OŠ Radoje Domanović posađeno još jedno drvo generacije

U okviru projekta „Zasadi drvo“ Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja učenici prvog razreda osnovne škole Radoje Domanović u Kragujevcu, zasadili su drvo generacije.

U ime grada Kragujevca podršku ovoj ekološkoj aktivnosti čiji je cilj veća informisanost i obrazovanje dece i učenika o značaju očuvanja životne sredine dao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine.

Grad Kragujevac ulaže dosta napora u ozelenjavanje grada, prošle godine u akciji „Posadi svoj hlad“ smo donirali preko 200 sadnica belog jasena predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama. U toku prošle godine JKP Šumadija“,zasadilo je, podsetio je Nikezić, oko 1100 sadnica lišćara i četinara na teritoriji grada Kragujevca, a u ovoj godini planirana je sadnja 1500. Od najranijeg doba moramo da usadimo u svest mlađih generacija koliko je bitno da čuvamo životnu sredinu, da se brinemo o njoj, kako bi imali što više parkova i novih sadnica i živeli u zdravijem i boljem okruženju, poručio je Nikezić.

Učenici OŠ „Radoje Domanović“ tradicionalno svake godine sade drvo generacije, a tokom školske godine realizuje i druge aktivnosti čiji je cilj, kazala je učiteljica Mirjana Milivojević, razvijanje ekološke svesti kod mladih i učenje o pravilnom odnosu prema životnoj sredini.

Post Author: Milan

Ostavi komentar