U Bagremaru ove godine novo dečije igralište i obnavljanje sportskih terena

Na poziv sugrađana MZ „Bagremar“, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, obišao je danas sportske terene i dečije igralište u ovom kragujevačkom naselju kako bi sagledao mogućnosti za njihovu obnovu ili izgradnju novih.

Grad Kragujevac ima prostora da uradi velike i dobre stvari za MZ „Bagremar“, a posebno zbog toga što su njeni stanovnici veoma složni i spremni da aktivno učestvuju u postizanju ciljeva koji vode opštem dobru njihove zajednice, kazao je Stevović. Minimum što možemo da uradimo je da rekonstruišemo otvoreni teren za male sportove i uradimo jedno potpuno novo dečije igralište. To je početak koji u godini pandemije i ograničenih mogućnosti, zahteva relativno velika finansijska sredstva, koje će grad Kragujevac sa zadovoljstvom izdvojiti jer time stvaramo lepši ambijent za život naših sugrađana, a posebno dece, poručio je Stevović. On je najavio da se krajem ove nedelje, po postavljanju košarkaške konstrukcije očekuje otvaranje terena za male sportove kod Sokolane.

Uz zahvalnost na poseti, dr Aleksandar Krstić, član UO OFK Bagremar je rekao da  ovo naselje ima veliki potencijal i dosta dece koja su aktivna na terenu i da im je cilj da ih tu zadrže. On je podsetio da su u MZ „Bagremar“ odrasli sportisti koji i dan danas igraju u eminentnim klubovima, poput Danka Lazovića, Nemanje Tomića i Luke Milivojevića.

Post Author: Milan

Ostavi komentar