Tri porodice izbeglih lica dobile pomoć u vidu građevinskog materijala

Članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović potpisala je u ime Grada ugovore na osnovu kojih se dodeljuje pomoć u vidu građevinskog materijala za tri porodice izbeglih lica. Projekat dodele građevinskog materijala realizuje se na osnovu Ugovora o saradnji na realizaciji pomoći za dodelu sredstava namenjenih poboljšavanju uslova stanovanja izbeglica kroz nabavku građevinskog materijala iz 2021. godine. Vrednost Projekta iznosi 1 800 000 dinara i u realizaciji pomoći Grad je učestvovao u iznosu od deset procenta, odnosno, 180 000 dinara.

Na Javni poziv prijavilo se pet potencijalnih korisnika. Komisija za izbor korisnika pomoći je na osnovu podnete dokumentacije donela odluku o dodeli pomoći za tri porodice izbeglih lica koje su ispunjavale sve uslove propisane Pravilnikom. Korisnicima je pružena podrška od strane Grada u pribavljanju dokumentacije.

Na osnovu Odluke Komisije Gradska uprava za društvene delatnosti je sprovela postupak Javne nabavke. Vrednost građevinskog materijala po porodici iznosi do 600 000 dinara, a pomoć su dobile porodice Branka Martinovića, koja živi u Proleterskoj 10, Milana Brkića iz Baljkovca i Dragana Milinovića iz Resnika.

Pomoć u vidu građevinskog materijala nam mnogo znači i zahvalni smo, jer zaista nismo imali uslova da to sami kupimo, kazao je jedan od korisnika pomoći. Prema rečima dr Damnjanović, porodice koje su dobile pomoć su izbegle iz Hrvatske i već trideset godina žive u Kragujevcu. Vredni su, časni i pošteni ljudi, a iznad svega su skromni i zahvalni.

Post Author: Milan

Ostavi komentar