Tradicionalno, predstavnici grada u obilasku u toku novogodišnje noći

Početak Nove 2020. godine u Kragujevcu u ponoć je označio tradicionalni vatromet sa zgrade Gradske uprave, a na Trgu kod Krsta za dobro raspoloženje Kragujevčana u novogodišnjoj noći na otvorenom pobrinuli su se rok grupe Epilog i Riblja čorba.
Noć dočeka Nove godine u Kragujevcu protekla je mirno, a za bezbednost svih sugrađana brinule su dežurne službe Policijske uprave, Vatrogasno spasilačke brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koje su obišli zamenik gradonačelnika Kragujevca Ivica Momčilović i član Gradskog veća Damjan Srejić.
„Sa zadovoljstvom konstatujemo da su dežurne službe Policijske uprave, Vatrogasno spasilačke brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i ove noći na visini zadataka i da svoj posao obavljaju na najbolji način –profesionalno i odgovorno“, rekao je Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika Kragujevca. On je izrazio zadovoljstvo što novogodišnja noć u Kragujevcu protiče mirno. Susret sa predstavnicima dežurnih gradskih službi koje brinu o bezbednosti i zdravlju Kragujevčana, bio je i prilika za razgovor o uslovima u kojima rade. Momčilović je kazao da je u skladu sa svojim nadležnostima zadatak lokalne samouprave da ovim službama pruži podršku i pomogne u kadrovskoj i tehničkoj opremljenosti kako bi uslovi u kojima rade bili bolji.
Teritorija koju pokriva Policijska uprava u Kragujevcu bila je pokrivena dovoljnim brojem policijskih službenika i nije bilo većih incidenata. Ekipe Vatrogasno spasilačke brigade su na teritoriji čitavog Šumadijskog upravnog okruga najviše posla imale tokom prepodneva 31. decembra i brzom intervencijom sprečili velike materijalne štete koje su požari mogli da prouzrokuju. A, kako se čulo u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, najviše poziva bilo je od strane hroničnih bolesnika i to uglavnom sa blažim komplikacijama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar