Tradicionalna akcija uređenja memorijalnog kompleksa u Šumaricama

Klub akcijaša i volontera Kragujevca je zajedno sa zaposlenima u Spomen parku „Kragujevački oktobar“ i učenicima iz osnovnih i srednjih škola organizovao pod pokroviteljstvom Grada, tradicionalnu akciju uređenja memorijalnog kompleksa u Šumaricama.

Ovo je dvanaesta po redu radna akcija u Spomen parku, a sedma koja se organizuje neposredno pred održavanje centralne antiratne manifestacije „Veliki školski čas“. Svojim učešćem radnu akciju su podržali učenici osnovnih škola Treći kragujevački bataljon i Stanislav Sremčević kao i učenici srednjih škola – Prve kragujevačke gimnazije i Srednje stručne škole sa svojim nastavnicima i profesorima.

Akciju je učešćem svojih članova podržao i najstariji klub akcijaša u Republici Srbiji – Klub brigadira Niš.

Tokom radne akcije očišćeno je od šiblja, divljeg drveća i smeća prostor na levoj strani memorijalnog kompleksa, kao i kompletan prostor od spomenika Nadi Naumović do Spomenika čistačima cipela. Klub akcijaša i volontera je učenicima koji su se posebno ikstakli u svom radu poklonio majicu sa svojim znakom, izrazio zahvalnost svim učesnicima akcije i pozvao sve zainteresovane da im se pridruže u daljim aktivnostima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar