Svesno zanemarivanje i mučenje pasa za svaku osudu, kaže se u saopštenju grada

Grad Kragujevac izražava punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije sa ministrom Aleksandrom Vulinom na čelu čiji su pripadnici u Čumiću nadomak Kragujevca uhapsili osumnjičenog D.G. da je u svom azilu za obuku ubijao i mučio veći broj pasa.
Neshvatljivo je da danas, kada je najveći broj građana svestan ljubavi, pažnje i pomoći koju psi pružaju svojim vlasnicima, postoje pojedinci koji se neljudski ponašaju prema ovim plemenitim životinjama i svesno žele da im naude.
Uhapšeni D.G. kako je precizirano sumnjiči se da je svesno i namerno ubijao, mučio, zanemarivao i zlostavljao pse koji su mu bili povereni na staranje a to nisu odlike savesnog i odgovornog odgajivača i zločin je za svaku osudu.
Grad Kragujevac ovim putem izražava zahvalnost i čestita na zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave, koji su uspeli da stanu na put i ovakvom vidu kriminala kojim su ugroženi životi pasa.
U okviru svojih mogućnosti i kapaciteta, grad Kragujevac će preuzeti određen broj životinja kako bi se u skladu sa Zakonom starao o njima i pružio im kompletnu veterinarsku negu.
Po nalogu Grada, JKP Šumadija je već preduzela mere i očekuje se da stigne oko 1500 kilograma hrane za pse iz azila čiji je vlasnik uhapšen, kaže se u saopštenju skupštine grada Kragujevca.

 

https://www.kragujevac.rs/svesno-zanemarivanje-i-mucenje-pasa-za-svaku-osudu/

Post Author: Milan

Ostavi komentar