Svečani prijem za 64. generaciju brucoša Ekonomskog fakulteta

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu danas je održan svečani prijem za 64. generaciju studenata. Prijemu su prisustvovali prof.dr Vladimir Senić, prorektor za inovacije i razvoj Univerziteta u Kragujevcu i članovi Gradskog veća, Maja Angelovski i Dušan Aleksić.

Ova visokoškolska ustanova, upisala je ove godine 363 studenta na prvu godinu osnovnih akademskih studija. Ekonomski fakultet svojim budućim studentima može da ponudi dva studijska programa na osnovnim akademskim studijama, jedan je ekonomija i poslovno upravljanje, a drugi poslovna informatika. Obrativši se brucošima, prof. dr Milena Jakšić, dekan Ekonomskog fakulteta poručila je da ne štede sebe u potrazi za znanjem i budu otvoreni za nova iskustva i ideje, budu proaktivni, kritični, istrajni na putu unapređenja sopstvenih kompetencija koje će im pomoći da stvore bolju i lepšu budućnost. Studijski programi ove visokoškolske ustanove se redavno usklađuju sa potrebama tržišta rada zbog čega se, nakon završenih studija, studenti ovog fakulteta uspešno zapošljavaju.

Maja Angelovski, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti, pozdravila je u ime Grada Kragujevca novu generaciju studenata ovog fakulteta istakavši da je Ekonomski fakultet sadašnjost i budućnost, a ekonomija uvek aktuelna i važna tema.

Naša budućnost su mladi obrazovani ljudi koji će nakon završetka školovanja ostati i svoja znanja uložiti u svoju zemlju. Zato je naš zadatak da unapređujemo poslovni ambijent, da vas podržimo, da vam pružimo priliku da radite i da se usavršavate, da zajedno gradimo moderniju i ekonomski stabilniju zemlju – kazala je Angelovski.

U ime grada, studente je pozdravio i Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje koji je takođe bio student ovog fakulteta i jedan od osnivača Udruženja studenata Ekonomskog fakulteta. Rado će se, kako kaže, odazvati pozivu svog nekadašnjeg fakulteta da učestvije u radu Alumni kluba.

Post Author: Milan

Ostavi komentar