Šumadijski sajam poljoprivrede od 7. do 10. septembra

U toku su poslednje pripreme za predstojeću najveću smotru agrara u centralnoj Srbiji, već 19 godina prepoznatljivu po broju izlagača i posetilaca koja će se od 7. do 10. septembra pod pokroviteljstvom grada Kragujevca održati na Šumadija sajmu, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Medija centru.

Na 19. Šumadijskom sajmu poljoprivrede predstaviće se preko sto izlagača, od proizvođača biljnih kultura i stočara, distributera poljoprivredne mehanizacije, opreme, alata do osiguravajućih kuća, banaka, kaže Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma i ističe da je sav ustaljeni sadržaj, prilika da se pripremi 20, jubilarni, sajam poljoprivrede. Pored toga, ove godine će po prvi put na Šumadija sajmu u okviru Sajma održati manifestacija Festival ukusa koja će biti prodajno-izložbenog karaktera i istovremeno promocija malih proizvođača hrane i pića, a posetioci će degustacijama i kupovinom proizvoda pomoći male privrednike, kazao je Štajn.

Poslednjih desetak godina temeljno i strpljivo radimo na tome da šumadijski sajam dostigne novosadski i kad je reč o kvalitetu stoke koja se izlaže, kvalitetni uslovi za izlaganje, boksevi, prijemni parkuri, iz godine u godinu najbolje iz naše regije dolazi na naše sajmište, kaže Nikola Paunović, načelnik Odeljenja za poljoprivredu. On je najavio ove godine i izlagače iz Knića, Lapova, Batočine, a Svilajnac kao stara zadruga svoju kolekciju krava dovodi. Izložbeni konji su iz čitave zemlje, a ovčarski deo je davno prevazišao region, dok su žitne životinje i ptice odavno internacionalnog karaktera sa čitavog Balkana. .

Tokom četiri sajamska dana u okviru pratećih programa održavaće se stručna predavanja i tribine na aktuelne poljoprivredne teme, izložbe ali i kulturno-umetnički program koji će društva održavati na centralnoj bini.

Izlagači će predstaviti svoje ponude a posetioci će na novoj manifestaciji moći da degustiraju autentične ukuse Šumadije.

Svečano otvaranje 19. Šumadijskog sajma poljoprivrede zakazano je u ponedeljak, 7. septembra u 11.00 sati. Radno vreme sajma od 10  do 20 sati, poslednjeg dana sajma do 17 sati. Ulaz sva četiri dana je slobodan za posetioce.

Post Author: Milan

Ostavi komentar