Studentima uručene potvrde o završenoj letnjoj stručnoj praksi

U sali Rektorata Univeriteta u Kragujevcu dodeljene su potvrde studentima koji su tokom jula i avgusta meseca obavljali letnju stručnu praksu u gradu Kragujevcu, ustanovama, preduzećima i institucijama čiji je osnivač Grad, kao i u Institutu za javno zdravlje Kragujevac. Potvrde o obavljenoj stručnoj praksi studentima su uručili Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i prof. dr Vladimir Ranković, prorektor za nastavu i studentska pitanja.

Letnja stručna praksa se već duži niz godina realizuje tokom jula i avgusta u okviru Sporazuma koji grad Kragujevac ima sa Univerzitetom, kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Letnju stučnu praksu je ove godine završilo dvadesetoro studenata koji su imali priliku da steknu određena stručna i profesionalna znanja i veštine i da izbruse teoretska znanja koja stiču na svojim fakultetima. Studenti na ovaj način unapređuju svoju konkurentnost što će im značiti kada budu završili studije i aplicirali za odgovarajuća radna mesta. Verujem da će adekvatno odgovoriti na radne zadatke, ispuniti očekivanja budućih poslodavaca i imati uspešnu radnu karijeru, poručio je Jovanović.

Prof. dr Dejan Baskić, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje istakao je da su studenti koji su pohađali letnju stručnu praksu u Institutu veoma zadovoljni. Oni su u laboratorijskom radu u našem Institutu stekli korisna praktična znanja, što predstavlja suštinu stručne prakse. Činjenica da su studenti odlučili da svoja teoretska znanja usavrše i nadograde tokom letnjih meseci govori dovoljno o njima i njihovoj profesionalnoj perspektivi, kazao je Baskić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar