Srpski vatrogasci – spasioci angažovani u najteže pogođenim delovima Turske

Specijalizovani tim za spasavanje iz ruševina, koji čine osmorica vatrogasaca Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, od utorka danonoćno radi na otklanjanju posledica zemljotresa i spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživelih nakon zemljotresa u Turskoj.

Iz područja u Turskoj koje je najviše pogođeno zemljotresom, kako je za Radio televiziju Kragujevac, izjavio vatrogasac Vladica Momčilović, pripadnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac,  osam članova čini kompletan specijalistički tim. Grad je u potpunosti urušen, više od 80 posto objekata je srušeno, a lokalno stanovništvo je uplašeno. Timovi rade danonoćno na poslovima evakuacije i spasavanja iz urušenih objekata.

Inače, kako mediji prenose, lokalne spasilačke službe danas su iz ruševina izvukle i spasile ženu, koju su prethodno uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu, locirali srpski vatrogasci – spasioci. Ona je bila pod ruševinama sedmospratne zgrade 108 sati.

Srpski tim koji pomaže turskom narodu nakon razornog zemljotresa čini 45 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Užica, Valjeva, Niša i Bora, kao i spasilački pas Zigi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar