Sport kao spona za proširenje saradnje Kragujevca sa Barom i Budvom

Pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju, Boris Kovačević, boravio je krajem prošle nedelje u Crnoj Gori, i tom prilikom se susreo sa gradonačelnikom grada Bara, Dušanom Raičevićem i gradonačelnikom grada Budve, Markom Carevićem. Neposredan povod ove posete bio je Međunarodni turnir Jadranske lige u kojoj se takmiči ekipa vaterpolo kluba kragujevačkog „Radničkog“.

Poznato je da nam situacija sa pandemijom znatno otežava održavanje kontakata sa gradovima prijateljima, pa zato koristimo svaku ovakvu priliku, posebno međunarodne sportske događaje i takmičenja, da bismo se susreli sa predstavnicima drugih gradova, razmenili iskustva, predstavili Kragujevac, predstavili ono što u ovom trenutku radimo i planove za naredni period. Grad Bar je dugogodišnji grad prijatelj grada Kragujevca i prilikom susreta sa gradonačelnikom razgovarali smo o proširenju i modelima saradnje u više oblasti, od kulture, sporta, do privrede i turizma – kazao je Kovačević.

Ovom sastanku prisustvovao je i Bratislav Uraković, predsednik SPD „Radnički“ pa je to bila prilika da se detaljnije razgovara o saradnji u oblasti sporta i razmeni selekcija.

Uzvratna poseta predstavnika Bara i Budve mogla bi se očekivati već u martu mesecu, kada se u Kragujevcu organizuje veliki Sajam privrede i investicija INVEST EKSPO 2022.

Post Author: Milan

Ostavi komentar