„Sloga“ podnela krivične prijave protiv dve zaposlene osobe u „Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac“

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite, dostavio je medijima i portalima saopštenje za javnost u vezi sa krivičnim prijavama koje je podneo zbog navodnih dešavanja u „Zavodu za hitnu medicinsku pomoć“. Saopštenje prenosimo u celosti :

„Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite dana 14.04.2021. godine Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu podneo je krivičnu prijavu protiv Ane Kolašinac Popović, diplomirane pravnice i Sonje Glišović, medicinske sestre zaposlene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac.
Nakon što je Sindikalna organizacija SLOGA u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac podnela zahtev za dokazivanje reprezentativnosti, Ana Popović Kolašinac predsednica „Zajednice Sindikata“ Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac i članica tog sindikata Sonja Glišović u više navrata VRŠILE SU PRITISAK na jedan broj zaposlenih DA SE IŠČLANE iz Sindikata SLOGA i na taj način spreče da SLOGA postane reprezentativna u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac. Kako je jedan broj zaposlenih podlegao tom pritisku iako su prethodno samovoljno popunili pristupnice, a kako je jedan od zaposlenih bio spreman da pred sudom svedoči o tom događaju i dao pisanu izjavu, krivična prijava je bila razumni sled događaja. Kako su pomenute počinile krivično delo po članu 152. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije, Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite očekuju od nadležnog tužilaštva da u što kraćem roku preduzme sve korake iz svoje nadležnosti. Krivičnom prijavom, kao i izjavom jednog od zaposlenih do detalja je objašnjeno kako su Ana Popović Kolašinac i Sonja Gavrilović počinili pomenuto krivično delo i na najgrublji mogući način svesno postupali mimo zakona, a sve u cilju da spreče SLOGU da u skladu sa pozitivnim pravnim propisima dokaže reprezentativnost.
Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite osnovano sumnja da Ana Popović Kolašinac i Sonja Glišović nisu same, već da su u vršenju ovog krivičnog dela imali pomagače ili nalogodavce, za šta se prikupljaju dokazi i ako se to pokaže kao tačno, u vrlo kratkom periodu mogu se očekivati nove krivične prijave.
Uzimajući u obzir činjenicu da je SLOGA sindikat koji je prepoznat od zaposlenih kao sindikat koji se istinski bori za istinu, pravdu i koji beskompromisno štiti interese zaposlenih koji su zakonom predviđeni, postavlja se pitanje kome smeta SLOGA u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac.“ – kaže se u saopštenju „Sloge“.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar