Škola „Đura Jakšić“ u novu godinu ulazi sa novom fiskulturnom salom

Član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović u izjavi za Jutarnji program TV Prva govorio je o rekonstrukciji fiskulturne sale OŠ „Đura Jakšić“.
Grad je odlučio da obnovi ovu salu s obzirom na to da je zbog lošeg stanja i zapuštenosti bila neupotrebljiva, zbog čega su učenici ove, jedne od najstarijih gradskih škola, bili prinuđeni da časove fizičkog vaspitanja održavaju u učionici, u zimskom periodu.
U prethodnom periodu smo sredili otvorene terene za male sportove, u blizini ove škole, dodali smo malu teretanu na otvorenom, i deca su nam tom prilikom skrenula pažnju na ovu salu koja je zapostavljena već dve decenije. Mi smo odmah reagovali. Parket koji se trenutno sređuje košta oko 700 000 dinara, sportska oprema oko 300 000 dinara, a uz pomoć donatora koji su se priključili ovoj akciji, sala će biti kompletno sređena i privedena nameni. Naša deca treba da imaju isti pristup sportskoj infrastrukturi, bez obzira da li žive u centru, ili u bilo kom drugom naselju – kazao je Predrag Stevović.
Rok za završetak radova je 31. decembar, i kako kažu u školi, očekuju da u novu godinu uđu sa novom salom.
Direktor OŠ „Đura Jakšić“, Đorđe Božović je izrazio zahvalnost u ime rukovodstva škole, učenika i roditelja, jer će fiskulturna sala koja je izgrađena 1964. godine i koja je poslednjih godina bila potpuno neupotrebljiva, biti uređena po meri i potrebama učenika. Krenulo se najpre sa rekonstrukcijom poda koji je bio u najlošijem stanju, sala će biti okrečena, stakla zamenjena, svlačionice obnovljene…
I za narednu godinu, planovi u oblasti sporta su ambiciozni, kaže Predrag Stevović.
U ovoj godini završavamo rekonstrukciju streljane u hali Jezero, Atletski centar, dva dečija igrališta, dva otvorena igrališta za male sportove, dve otvorene teretane. U sledećoj godini planiramo ulaganja od 25 miliona dinara u obnovu i izgradnju sportske infrastrukture. U planu je nastavak izgradnje novih dečijih igrališta u svakom naselju, potpuna rekonstrukcija mobilijara pored jezera u Šumaricama, novi skejt park, atletska staza..

Post Author: Milan

Ostavi komentar