Sinoć u požaru u Kragujevcu stradale dve osobe

Dojavu o požaru u stanu na 11. spratu solitera u Lepeničkom bulevaru Vatrogasno-spasilačka brigada dobila je u 20.45 i na mesto požara za dva minuta stiglo je sedam vatrogasnih vozila i 20 vatrogasaca spasilaca.

U tom trenutku u stanu na 11. spratu vatra je bila u razbuktaloj fazi i počela da prelazi na ostale stanove i spoljašnju fasadu. Vatrogasci su u akciju krenuli unutrašnjim i spoljnim gašenjem, pri čemu se za spoljašnje gašenje korišćene specijalne lestve. Požar je lokalizovan u 21.00 a ugašen u 21.30, kazao je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac.

Na mestu nesreće bile su pripadnici svih hitnih službi – Policijska uprava Kragujevac i Hitna medicinska pomoć. Pripadnici Vatrogasno spasilačke brigade evakuisali su 11 lica sa 11., 12. i viših spratova a jedno lice, koje se nalazilo ispred stana koji je goreo je spašeno. Nakon ugašenog požara, ulaskom i pretragom stana, utvrđeno je da je nastradalo dva lica.

Na mestu sinoćnjeg požara, bio je i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je izrazio najdublje saučešće porodicama dve stradale osobe i dodao da stanari koji su pretrpela materijalnu štetu, u okviru zakonskih mogućnosti mogu da računaju na maksimalnu pomoć Grada.

Za stanare koji zbog posledica požara nisu u mogućnosti da se vrate u svoje stanove obezbeđen je privremeni smeštaj u Sportskom centru „Iskra“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar