Sindikat : Otvoreno pismo Ministru Vulinu

 

OTVORENO PISMO

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije
Ministar Aleksandar Vulin

Poštovani Ministre,
Građani Kragujevca poniženi su primoravanjem da u prostorije Mup-a ulaze kroz improvizovani, prosečeni ulaz, kako bi dobili lična dokumenta ili registrovali vozila.
Pišem Vam ovo pismo podstaknut i ohrabren Vašim rečima: ”Poštujte radnog čoveka, zbog njega postojite, on vas plaća….”. Dodirnuli ste naša uverenja. Zato hoćemo da od Vas tražimo pomoć. Da nam pomognete, nije potreban nikakav novac. Potrebna je samo ljudskost.
Dođite u Kragujevac, poznajete naš Grad, dođite do zgrade Gradske skupštine, zapravo dođite iza zgrade, tamo gde su parkirani službeni automobili i videćete red ljudi, leti I zimi, po kiši i snegu, čekaju, a potom kroz uzana vrata, kroz koja da bi čovek prosečne visine mogao da prođe, prosečen je deo fasade. Zatim uzanim stepenicama oko 70cm, sudarajući se, ulaze u prostor gde moraju da dođu ako hoće da dobiju, pasoš, ličnu kartu ili registruju automobile. U tom redu nikada nećete videte nekoga od nosioca vlasti, političara, policajca, takozvanih uglednih građana. On je rezervisan za nas “obične ljude”. To je red i ulaz gde se gubi dostojanstvo.
Naime, u našem gradu, Kragujevcu, deo Vašeg Ministarstva je pre nekoliko godina donelo odluku da ulaz u prostor MUP-a Kragujevca, kroz koji su kragujevčani decenijama ulazii u prostor MUP-a, proglasi službenim ulazom i građane usmeri na ponižavajući, prosečeni ulaz iza zgrade. Kao što nekada sluge sa gospodarima nisu ulazili na isti ulaz. Neko se stidi ili ne želi da vidi građane Kragujevca.
Učinite to vrlo jednostavno, vratite dostojanstvo “običnim ljudima” Kragujevca. Naredite da građani, radni ljudi Kragujevca, ponovo mogu da ulaze u prostor MUP-a u Kragujevcu, kroz ulaz na koji su ulazili dok su, pre više decenija, na vlasti bili oni koji su bili mnogo bolji od nas, i mnogo više stvorili i napravili od nas.

Savez samostalnih sindikata Kragujevca
Predsednik
__________________
Jugoslav Ristić
Kragujevac, 29.6.2021 god

Post Author: Milan

1 thought on “Sindikat : Otvoreno pismo Ministru Vulinu

    MIRA

    (29 јуна, 2021 - 10:01 pm)

    Ponizavanja su u kontinuitetu. Glasate za desnicu. Jeste dedno atajati u tom redu.

Ostavi komentar