Sednica Gradskog saveta za zapošljavanje

Gradski savet za zapošljavanje održao je 25. sednicu po redu na kojoj je doneta odluka po javnom pozivu za dodelu subvencija drugoj grupi poslodavaca iz kategorije teže zapošljivim licima i odluka o preraspodeli neutrošenih sredstava po merama aktivne politike zapošljavanja.

Sredstva u iznosu od 2.560.000,00 dinara izdvojena su za lica koja pripadaju težoj kategoriji zapošljavanja i odlučeno je da ih dobije 11 poslodavaca koji će zaposliti 11 lica iz pomenute kategorije. Što se tiče programa samozapošljavanja, o kome je bilo reči na prethodnoj sednici Gradskog saveta za zapošljavanje sačinjena je rang lista po kojoj su odobrena sredstva za 41 lice i  jednoglasno je usvojen predlog i do kraja nedelje će se sklopiti ugovori. Opis delatnosti je jako raznolik počev od različitih radionica, proizvodnje i usluga  i slično.

Član Gradskog veća za privredu Radomir Erić koji je i predsednik Saveta, rekao je da su ovakvi projekti pokazatelj da je novac uložen na pravi način čime je smanjen broj nezaposlenih lica a interesovanje je iz godine u godinu sve veće. Sednici Saveta, pored ostalih članova prisustvovala je i Gorica Bačanin, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje.

U ukupnom iznosu sredstava koja su odobrena za projekte samozapošljavanja Grad Kragujevac učestvuje sa 55%, a Nacionalna služba za zapošljavanje sa 45%.

Post Author: Milan

Ostavi komentar