SBB fondacija organizovala čišćenje Kneževog arsenala

Tradicionalna, društveno odgovorna, kampanja SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ nastavljena je i ove godine, petu sezonu za redom. Eko tim SBB fondacije, zajedno sa organizatorima festivala i građanima Kragujevca, očistio je festivalski prostor oko Trga Topolivaca broj 4, nakon Arsenal festivala u Kragujevcu. Akcija čišćenja nastaviće se i u ponedeljak.

„Zahvaljujući izuzetnim rezultatima tokom dosadašnje kampanje Ne prljaj. Nemaš izgovor!, danas, u Kragujevcu, započinjemo petu sezonu čišćenja. Veoma nam je drago što ćemo i ove godine doprineti uklanjanju smeća iz gradova u kojima se održavaju veoma posećene manifestacije i što su našu ideju prepoznali i podržali građani, lokalne zajednice, mediji, brojni partneri i organizacije. Cilj nam je da povećamo ekološku svest građana i podstaknemo na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini, kako bismo zajedničkim snagama doprineli čistijoj i zdravijoj Srbiji. Ovom prilikom, zahvalila bih se organizatorima manifestacije, predstavnicima grada Kragujevca, kao i sugrađanima na podršci u realizaciji akcije“, izjavila je Bojana Blagojević, menadžer prodajnog objekta

Akcija čišćenja svakog vikenda održavaće se u nekom drugom gradu. Sledeće nedelje seli se u Kraljevo, gde će biti očišćenai još jedna od predviđenih lokacija.

SBB fondacija je u periodu od četiri godine očistila 82 grada i odigrala predstavu „Ko to tamo prlja“ za 25.000 dece. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 40.000 eko kesa, donirano je 21 dečje igralište širom Srbije, a u 2018. godini pokrenut je projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOV!“ u kojem je do sada učestvovalo 52.328 dece iz 2522 odeljenja, odnosno 614 škola. U narednom periodu, fondacija će nastaviti da svojim aktivnostima širi svest o važnosti zaštite životne sredine, kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život.

Post Author: Milan

Ostavi komentar