Sanacija školskih toaleta u OŠ „Stanislav Sremčević“

Član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić obišao je danas OŠ „Stanislav Sremčević“ u kojoj su u toku radovi na sanaciji mokrih čvorova. Reč je o radovima na koje se dugo čekalo u ovoj školi, za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno 6 miliona dinara. Rok za završetak radova je 50 dana.

Radovi na sanaciji mokrih čvorova upravo su završeni i u OŠ „Svetozar Marković“. Paralelno, odvijaju se i radovi na zameni sistema grejanja u pojedinim školama, što je takođe prioritet kada je reč o školskim objektima.

U ovom momentu nastojimo da saniramo mokre čvorove u svim školama koje su godinama čekale na njihovu sanaciju. To su škole „Mirko Jovanović“ u kojoj ćemo otpočeti radove oko 10. septembra, u OŠ „Svetozar Marković“ radovi na sanaciji toaleta su završeni i sutra ćemo obići ovu školu i prisustvovati primopredaji radova. Priioritet nam je i da rešimo problem grejanja u prigradskim i seoskim školama u kojima nam se deca greju na bubnjare.

U školi u Grošnici je u toku uvođenje grejanja na gas i planirano je da radovi budu završeni do 1. oktobra, u školi u Malim Pčelicama radovi na zameni sistema grejanja će otpočeti oko 5. septembra, dok je za školu u Resniku u toku izrada projekta za zamenu sistema grejanja. U OŠ „Radoje Domanović“ radi se kompletna energetska sanacija, kao i u školi u Čumiću. Sledeća škola u kojoj će se raditi kompletna energetska sanacija je „Mirko Jovanović“ – rekao je Aleksić.

Direktor OŠ „Stanislav Sremčević“, Milun Spalević kazao je da je u ovoj školi sve spremno za početak nove školske godine, bez obzira na radove koje se izvode, uz obavezno poštovanje epidemioloških mera. Ovom prilikom zahvalio se gradu Kragujevcu što je projekat sanacije školskih toaleta u njihovoj školi prepoznat kao prioritet i što će učenici OŠ „Stanislav Sremčević“, u novoj školskoj godini, imati bolje i savremenije uslove za boravak i rad.

Post Author: Milan

Ostavi komentar