Samostalni sindikat obavestio javnost da je 21 radnik JKP „Šumadija“ ostao bez posla

Samostalni sindikat obavestio je javnost da je 21 radnik JKP „Šumadija“ Kragujevac ostao bez posla i umesto njih zaposleni drugi radnici za koje „opravdano“ sumnjaju da su dovedeni po partijskom kriterijumu. Saopštenje prenosimo u celosti :

Saopštenje za javnost

„Odlukom onih koji su umislili da su moćni, iz JKP “Šumadija”, od 1.8.2021 godine, bez posla je ostao 21 radnik i ako većina njih radi više od pet godina u ovom preduzeću, i po oceni neposrednih rukovodilaca, dobro su izvršavali svoje radne zadatke. Na njihova mesta su dovedeni drugi radnici, opravdano sumnjamo, po kriterijumu pripadnosti partiji.

Jedan od tih umišljenih moćnika, kreator ovih dogadjanja, javno tvdi da je on odgovoran samo predsedniku Vučiću! U čije ime su onda ovi radnici ostali bez posla?

Zakonitost njihovog otkaza nije upitna, bili su to radnici iznajmljeni preko agencije za iznajmljivanje radnika i istekao im je Ugovor o radu. Pojedini skoro po deceniju u ovom statusu, sa stalnom neizvesnošću, mada je većina obavljala teške I vitalne poslove, kao što su radnici I vozači na kamionima smećarima, radnici na održavanju zelinih površina i sl. O moralu je ovde reč, ne znamo da li će razumeti? Neke porodice će patiti zbog ovoga.

Ilustrativan je primer Ivane Milosević, koja je u ovom preduzeću radila od 2012 godine, pored rukovodioca sektora jedini master inženjer saobracaja u preduzeću koje se bavi i javnim prevozom, koja  je takodje ostala bez posla. Ona je majka troje dece, medju 600 zaposlenih u ovom preduzeću za nju nema mesta? Njoj je nedavno rečeno, da joj je poručio izvršni direktor, da treba da promeni sindikat, što ona nije učinila. Možda je baš zato dobila otkaz jer su se njeni rukovodioci pisanom izjavom izjasnili da je ona dobar radnik.

Želimo da im poručimo, moćan je samo narod!“

 

 

Sindikalna organizacija JKP “Šumadija”                                      Savez samostalnih sindikata Kragujevca

Predsednik                                                                                              Predsednik

 

Miodrag Grujičić                                                                                            Jugoslav Ristić

 

Kragujevac, 5.8.2021god.

Post Author: Milan

Ostavi komentar