Sajam sporta na najbolji način promoviše rezultate kragujevačkih sportista

Posle višegodišnje pauze, na kalendar sajamskih manifestacija u našem gradu, vraćen je Sajam sporta koji je danas otvoren na Šumadija sajmu. Sajam sporta okupio je sportske klubove, uspešne sportiste i na najbolji način promovisao odlične rezultate koje su kragujevački sportisti postigli tokom prišle godine. Sajam je otvorio gradonačelnik Nikola Dašić, a svečanosti povodom otvaranja prisustvovali su i predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, Dragan Ristić, paraolimpijac kluba „Čika Mata“ i vaterpolisti kragujevačkog „Radničkog“.

Mi danas živimo u jednom specifičnom vremenu u kome deca veliki deo vremena provode pred ekranima i jako je bitno da u našim šampionima imaju uzore. Ponosno ističemo činjenicu da je Kragujevac grad superligaša, rasadnik talenata, velikih sportskih imena, grad šampiona i olimpijaca.

Kragujevački sport ostavlja ozbiljan pečat u srpskom sportu i pravi odlične rezultate, a ova manifestacija upravo treba da okupi sve te ljude koji treniraju ili rade u sportu, da ih zbliži, promoviše na pravi način i promoviše vrednosti zdravog života – kazao je gradonačelnik Dašić.

Kragujevac je danas bogatiji za još jednu sajamsku manifestaciju koja ga na najbolji mogući način promoviše, kazao je direktor Šumadija sajma, Aleksandar Lazović. Otpočinjemo kalendar sajamskih manifestacija sa jednim šampionskim sajmom kroz promociju naših sportskih klubova. Imamo šta da promovišemo, imamo čime da se ponosimo i šteta bi bilo da se to ne okupi na jednom mestu i ne ovekoveči kroz jednu ovakvu manifestaciju kao što je Sajam sporta – zaključio je Lazović.

Osim rezultata klubova i sportista, od izuzetnog značaja su i infrastrukturni projekti, od izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih igrališta i otvorenih sportskih terena u svim delovima grada, do velikih projekata poput nedavno otvorenog Atletskog centra i izgradnje fudbalskog stadiona Čika Dača, koja nas očekuje.

U narednom periodu očekuju nas velika ulaganja u sportsku infrastrukturu. Očekuju nas i mnogo veća ulaganja u rad sa decom. Zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije ponudićemo besplatne treninge za osam sportova za decu. U pitanju je muška odbojka, ženska košarka, muški rukomet i pet borilačkih sportova. Na ovaj način nudimo mogućnost tim spotovima koji su imali problema sa regrutnom bazom, da ih promovišemo i omasovimo. Kada je reč o sportskoj infrastrukturi, u planu su mnogo veći i ambiciozniji projekti. Atletska staza je jedan od njih. Radimo ubrzano na nalaženju odgovarajuće lokacije. Svakako je reč o projektu od nacionalnog interesa zbog čega ćemo imati i pomoć države u njegovoj realizaciji – kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

U toku je proces pripreme javne nabavke za Skejt park u Velikom parku, projektovanje nove sale za borilačke sportove u Velikom parku, priprema projekta novog poligona za pse i projekta uređenja Šumaričkog jezera..

Post Author: Milan

Ostavi komentar