Sajam sporta ”Moj grad – moj klub” 28. i 29. januara

Otvaranje Sajma sporta ”Moj grad – moj klub” na Šumadija sajmu zakazano je za petak 28. januara u 12 sati, saopšteno je na konferenciji za medije održanoj u Medija centru.

Dvodnevna promocija sporta, sportske opreme i rekvizita, predstavljanje sportskih veština i klubova, saveza, turnira, druženje sa kragujevačkim sportistima, pored propratnih, stručno – edukativnih sadržaja, deo su programa koji su organizatori sajma pripremili za posetioce. Pod pokroviteljstvom grada sajam organizuju Sportski savez grada Kragujevca, SPD Radnički, FK Radnički i Šumadija sajam.

Pred nama je sjajna sportska manifestacija koja će promovisati sportski duh Kragujevca kao grada sporta i uspešnih sportista, uspehe naših klubova ali i zdrave stilove živote, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Ovom manifestacijom pokazaćemo javnosti potencijale sportskih klubova i sportove koji postoje u našem gradu. Pored toga, na sajmu će biti predstavljen program koji je grad Kragujevac kreirao i realizovaće u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, a to su besplatni treninzi za najmlađe sugrađane za sedam plus jedan sportova. U čitavoj realizaciji od velike pomoći je Sporstki savez grada Kragujevca, rekao je Stevović i istakao da se neće stati sa promocijom i podizanjem sporta na viši nivo i da je sajam pravi početak sportske godine za promociju uspeha, potencijala i planova.

Ideja o održavanju sajma sporta posle višegodišnje pauze na inicijativu gradskog većnika za sport pokrenula je same organizatore da, uz ogromno zalaganje i trud, naprave koncept manifestacije i krenu u realizaciju, a sve u cilju promocije sportskih resursa grada, kaže Aleksandar Lazović, direktor Šumadija sajma. Na sajmu će se predstaviti 27 sportskih organizacija, udruženja, klubova i saveza, šest komercijalnih izlagača. Posetioci će moći da se druže sa imenima kragujevačkog sporta a pripremaju se i neka iznenađena za ljubitelje sporta. Na ponos svih Kragujevčana predstavićemo i istaći sportski potencijal i šampionski duh Kragujevca, istakao je direktor Lazović i pozvao građane i sve ljubitelje sporta da posete predstojeću sportsku manifestaciju.

Konferenciji su prisustvovali Goran Ilić, potpredsednik Sportskog saveza grada Kragujevca i Borko Marinković, generalni sekretar SS.

Grad Kragujevac ima sportska udruženja koja prave sjajne rezultate, ima šampione i superligaše i ima šta da pokaže. Sajam sporta je prava manifestacija da sve članice Sportskog saveza na jednom mestu i na transparentan način predstave svoje programe, planove i uspehe i privuku mlade da se priključe nekom od sportova, rekao je sekretar SS, Marinković.

Svim kragujevačkim klubovima sajam omogućava da besplatno predstave svoje potencijale i organizatori očekuju da veliki odziv javnosti. Pored predstavnika grada, na otvaranju sajma će biti Raško Katić, košarkaš sa međunarodnom karijerom koji je uspesima zadužio grad.

Tokom dva dana, 28. i 29. januara, sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati.

Post Author: Milan

Ostavi komentar