Сајам грађевинарства 2022 на Шумадија сајму од 3. до 5. марта

Od 3. do 5. marta, Šumadija sajam pod pokroviteljstvom grada Kragujevca a uz podršku Građevinskog klastera Šumadije i Pomoravlja, organizuje “Sajam građevinarstva 2022″ godine, najavljeno je u Medija centru.

Ovo je treća manifestacija koju Šumadija sajam organizuje u tekućoj kalendarskoj godini, a učešće je potvrdilo 20 izlagača, kazao je Aleksandar Lazović, direktor Šumadija sajma. Na štandovima će se predstaviti proizvođači građevinskog materijala, preduzimači, izvođači radova a još jedan od segmenata koji će biti prisutan je zaštita zdravlja na radu, što je, kako je istakao Lazović, novina u odnosu na prethodne manifestacije ovakvog tipa. Ovo je možda prvi sajam koji je bilo dosta lakše organizovati u odnosu na prethodne, jer građevinarstvo pogotovo u Kragujevcu, je za vreme Kovida doživelo ekspanziju. Sve vreme se gradilo, i za razliku od drugih koji su značajno osetili probleme izazvane pandemijom, ovaj sektor to nije, kazao je Lazović.

Kragujevac je jedno veliko gradilište, a uz Beograd možda i najveće u Jugoistočnoj Evropi, tako da ovaj sajam dolazi u pravo vreme, ocenio je Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu. Grad Kragujevac želi da podrži celu građevinsku industriju jer je ona pokretač svih ostalih industrija. Kako bi našim građevincima dali sve informacije koje su im potrebne, stručne službe grada Kragujevca biće prisutne na sajmu građevinarstva u punom kapacitetu, sva tri dana, najavio je Erić.

Sajmovi nisu prilika samo da se predstave izlagači, već su i mogućnost za predstavljanje projekata, zbog čega smo, kao dugogodišnji saradnici Šumadija sajma, pomogli u organizaciji prezentacija projekata koji su u fazi realizacije ali stručnoj javnosti predstavimo i specifične restauratorske radove, kazala kazala je Jelena Bojović, predstavnica Građevinskog klastera Šumadije i Pomoravlja, najavljujući prateći program Sajma građevinarstva 2022”.

Radno vreme sajma je od 10-18 sati, osim u subotu, poslednjeg dana, kada se zatvara u 16 sati. Svečano otvaranje je u četvrtak , 03.marta u 12.00 sati.

Post Author: Milan

Ostavi komentar