RPK : Održan okrugli sto na temu Akcionog plana strategije industrijske politike

U prostorijama Privredne komore Srbije- Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga održan je okrugli sto na temu javno-privatnog dijaloga u okviru procesa pripreme novog Akcionog plana Strategije industrijske politike Republike Srbije od 2021. do 2030. godine, za period od 2024. do 2025. godine, u organizaciji Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju.

Nakon uvodnih reči direktora Privredne komore Srbije- Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Predraga Lučića, usledila je prezentacija i predstavljanje ciljeva Akcionog plana Strategije industrijske politike Republike Srbije za period 2024 -2025:
1. Unapređenje digitalizacije poslovnih modela industrijske proizvodnje,
2. Razvoj industrije bazirane na inovacijama i razvoju viših faza tehnološke proizvodnje,
3. Povećanje ukupnog obima investicija u industriju uz rast kvaliteta investicija,
4. Unapređenje tehnološke strukture izvoza i
5. Transformisanje industrije od linearnog ka cirkularnom modelu.

Prisutni privrednici i predstavnici Univerziteta u Kragujevcu su u diskusiji nakon svake tačke izlaganja, izneli svoje primedbe i predloge za unapređenje tematskih oblasti Akcionog plana.
Ispred Ministarstva privrede, skupu su prisustvovali Nenad Milivojević i dr Ivan Nikolić, ispred Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju, Milo Plamenac, i konsultant prof. dr Sanja Filipović.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar