Rotari klub Kragujevac vrtiću „Ciciban“ donirao IKT opremu i mobilni nameštaj

Vrtić “Ciciban” Predškolske ustanove „Đurđevdan“ je od Rotari kluba Kragujevac u okviru osnova programa „Godine uzleta“ Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobio mobilni nameštaj i IKT opremu za unapređenje kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Tim povodom „Ciciban“ je danas u prisustvu načelnice Šumadijskog upravnog okruga Biljane Ilić Stošić, predsednika Skupštine grada Kragujevca Miroslava Petrašinovića, člana Gradskog veća za obrazovanje Dušana Aleksića, ugostio članove Rotari kluba Kragujevac i njihove kolege iz DŽordžije, kao i vaspitače iz vrtića 15 gradova u Srbije koji su takođe dobili ovu opremu.

Donacija je nastavak realizacije Memoranduma koji smo potpisali sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru programa „Godine uzleta“ sa ciljem da podignemo digitalnu pismenost naše dece, koja su izuzetno pametna ali im je neophodna oprema, kazao je Vladimir Matić iz Rotari kluba i dodao da su pomoć za ove projekte pružili partneri iz DŽordžije, od kojih su dobili podršku za nabavku novih 500 dronova, 500 robotića i opremu za novih 24 vrtića.

Veliku zahvalnost Rotari klubu kao društveno korisnoj organizaciji, uputio je Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada i tom prilikom istakao da je ovom donacijom ona pomogla lokalnu zajednicu, doprinela njenom jačanju i poboljšanju uslova života i rada u njoj. U uslove u kojima naši mališani žive i rastu i u kojima rade njihovi vaspitači, kontinuirano će nastaviti da ulaže i grad Kragujevac. Kako bismo naše potomstvo i buduće generacije učinili što kvalitetnijima, moramo da imamo i zadovoljan nastavno vaspitni kadar koji će davati 110 posto sebe i tako stvarati novu generaciju visoko obrazovanih ljudi, koji u predškolskom obrazovanju stiču osnove organizovanog života u zajednici i navike u obrazovanju. Oni će sutra upravljati gradom, državom, predstavljati svoj grad i van zemlje i oni su ti kojima treba da budemo posvećeni, poručio je Patrašinović.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je od 2021. godine krenulo u novi program u predškolskim ustanovama „Godine uzleta“ koji je podržao grad Kragujevac, a sada nam pomaže i Rotari klub. Deca jesu naša budućnost i zato smo ponosni kada vidimo lepe i opremljene vrtiće, zadovoljne vaspitače i roditelje rekla je Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga.

U okviru novih osnova programa “Godine uzleta” vrtić „Ciciban“ je jezgro promene u kome se radi na uređenju prostornih celina. Za njihovo opremanje bio je potreban nameštaj, didaktička sredstva, IKT oprema i sve drugo što bi deci moglo da približi digitalni svet kojem su okružen, objasnila je Sanja Jakovljević, direktorka PU „Đurđevdan“. Značajnu podršku za uvođenje programa pružila je lokalna samouprava opremanjem vrtića nameštajem, niskim pokretnim dvostranim policama, senzornim stolovima na kojima se organizuju istraživačke igre kod dece. Pomoglo nam je i Ministarstvo prosvete, a sada zahvaljujući Rotari klubu, navela je Jakovljević, imamo i IKT opremu – kameru, laptop, fotoaparat, štampač, projektor i aparat za plastificiranje, koja će nam pomoći u našem daljem vaspitno-obrazovnom radu.

Inače, u vrtiću “Ciciban” danas su predstavnici Zavoda za unapređenje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja održali obuku vaspitačima iz vrtića 15 gradova i opština u Srbiji, kojima je Rotari klub donirao opremu i nameštaj.

Post Author: Milan

Ostavi komentar