Rešen problem grejanja u OŠ „Dragiša Luković Španac“ u Beloševcu

Radovi u OŠ „Dragiša Luković Španac“ u naselju Beloševac, u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije objekta, uspešno su završeni i novi sistem grejanja je pušten u rad. Tim povodom školu su posetili Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca i Aleksandar Lazović, savetnik Privremenog organa grada Kragujevca.

U OŠ „Dragiša Luković Španac“ zamenjeni su stari i ugrađeni najnoviji kotlovi na gas. U sklopu Projekta unapređenja energetske efikasnosti obezbeđena je investicija od oko 50 miliona dinara gde je Ministarstvo rudarstva i energetike pomoglo sa 29 miliona dinara i Grad sa 21 milion dinara, izjavio je Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca. U sistem grejanja ugrađeni su najnoviji delovi, što znači da idemo u korak sa vremenom. Druga stvar koja je takođe bitna jeste da je škola dugi niz godina bila poprilično zapuštena i ono što smo u prethodnom periodu radili jeste da je zamenjena kompletna spoljna stolarija, urađena je izolacija objekta, led rasveta po celom objektu i na neki način škola je dobrim delom renovirana, rekao je Nikola Dašić.

Rekonstrukcijom škole dobili smo jedan moderan i ekonomski funkcionalan objekat. U sklopu energetske efikasnosti urađena je spoljna stolarija, u ceo objekat je ugrađena led rasveta i najvažnije, što smo najduže čekali, dobili smo novu gasnu kotlarnicu, rekao je Dejan Srećković, direktor OŠ „Dragiša Luković Španac“. Ovogodišnju grejnu sezonu započeli smo novim kotlovima na gas koji rade punim kapacitetom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar