Rekonstrukcija igrališta u naselju Bubanj

U ulici Vladike Nikolaja Velimirovića, žiteljima mesne zajednice Bubanj do kraja godine biće predato na upotrebu rekonstruisano igralište. Završena je prva faza radova koja je podrazumevala uklanjanje dotrajale ograde, košarkaške konstrukcije i golova, koji su takođe bili ruinirani. U drugoj fazi JKP Šumadija ukloniće dotrajalu podlogu i pripremiti teren za novi asflat. Ovo je samo još jedno u nizu igrališta koje ćemo potpuno rekonstruisati ove godine, u saradnji sa JKP Šumadija i Preduzećem za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kazao je Predrag Stevović član Gradskog veća za sport koji je sa direktorima ta dva preduzeća obišao teren, pred početak druge faze radova.

Ovo će biti reprezentativno igralište, primer kako bi trebalo da izgledaju tereni za male sportove. To je još jedan pokazatelj da grad Kragujevac radi na podizanju sportske svesti u naseljima. Siguran sam da ćemo za sledeću godinu opredeliti mnogo veći budžet nego što smo imali ove godine. Nastavićemo da radimo posvećeno, motivisano i nećemo stati, jer imamo još veliki broj naselja u kojima moramo da sredimo igrališta, poručio je Stevović.

Rekonstrukcija igrališta na ovoj lokaciji je samo nastavak celokupne rekonstrukcije svih igrališta u gradu, rekla je Jasmina Mihajlović dikrektorka preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Šumadija. Ovo igralište je bilo u jako lošem stanju, pa zato zahteva kompletnu rekonstrukciju od asfalta do sportskih rekvizita.

Vrednost radova je 1,5 miliona dinara, kazao je direktor JKP Šumadija Marko Vujnović. Podloga je u lošem stanju i zato se cela podloga skida, a zatim sledi priprema terena za asfaltiranje. Kada naši pratneri na ovom poslu Šumadija d.o.o. završe sa postavljanjem ograde i ostalim radovima, onda će JKP Šumadija obeležiti ceo teren. Što se tiče roka za završetak radova, dodao je Vujnović, naša mehanizacija je u neposrednoj blizini, u ulici Srete Mladenovića i čim tamo okončaju radove prelaze ovde i završavaju sve obaveze i poslove koje imaju na ovom igralištu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar