Rekonstrukcija dvorišta OŠ ’’Julijana Ćatić’’ u Stragarima

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicma obišao je radove na rekonstrukciji školskog dvorišta OŠ ’’Julijana Ćatić’’ u Stragarima, jednoj od najstarijih škola u ovom delu Šumadije sa područnim odeljenjima u Masloševu, Gornjim Stragarima, Ramaći, Ugljarevcu i Vlakči.

Bitno je zadržati mlade porodice sa decom na selu i za to je važno uložiti svaki dinar. U seoskim školama, tamo gde ima dece, moramo dati sve od sebe da im obezbedimo pristojne uslove, između ostalog i za obrazovanje, kaže je gradonačelnik Dašić. Ovo je jedna od starijih škola u ovom delu Šumadije, podsetio je on, podignuta pedesetih godina prošlog veka a u jednom periodu je bila i niža gimnazija. Radovi na rekonstrukciji školskog dvorišta izvode se po predviđenoj dinamici i očekujemo da uskoro budu gotovi i da učenici dobiju sređeno školsko dvorište, bezbedno za aktivnosti i igru.

Izvođač radova je JKP Šumadija, preduzeće koje može da odgovori svim našim projektima a to je razlog više da ga opremimo najsavremenijom mehanizacijom da bi i ubuduće moglo da realizuje naše najzahtevnije planove.

Direktorka škole Svetlana Živanović, kaže da se nastava u Stragarima izvodi po prvom modelu, jer za učenike svih osam odeljenja, škola ima mogućnosti i uslove za održavanje nastave uz poštovanje protivepidemijskih mera. Izvođenje radova ne remeti održavanje nastave, kaže direkotrka ali svi nestrpljivo iščekuju njihov kraj i novo školsko dvorište.

Pripremni deo radova, raščišćavanja terena i postavljanje tampona je završeno, uklonjeni su stari kameni ivičnjaci i u toku je postavljanje novih, zatim će se postaviti asfalt na parteru površine nešto manje od 500 metara kvadratnih, rekao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija. Radi se o investiciji koju je finansirao grad a vrednost je nešto više od 1,6 miliona dinara bez PDV-a.

U okviru posete MZ Stragari, gradonačelnik Nikola Dašić obišao je Ambulantu Doma zdravlja, Strugaru i domaćinstvo Kosovčević, jedno od najvećih proizvođača voća u tom kraju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar