Raščišćavanje posledica poplava u Levačkoj ulici još uvek traje

Saniranje posledica obilnih padavina i poplava koje su u noći izmađu četvrtka i petka pogodile Kragujevac ne prestaje. Ekipe Sektora niskogradnje gradskog preduzeća Šumadija danonoćno rade na raščišćavanju blata, mulja i šuta u svim delovima pogođenim ovom nepogodom. Najveću štetu pretrpeli su stanovnici Levačke ulice u gradskom naselju Palilule gde je izlivanje Lepenice poplavilo domaćinstva do nivoa od preko dva metra.

Levačka ulica nažalost najbolje oslikava situaciju i razlog zbog koga je gradonačelnik predložio uvođenje vanredne situacije, rekao je šef Kabineta gradonačelnika, Aleksandar Lazović, koji je sa Zoricom Đorić, v.d. načelnika Gradske uprave za komunalne poslove danas obišao meštane ove ulice.

Mnoga domaćinstva su ugrožena, kuće su potpuno poplavljene, inventar uništen, šteta je ogromna, dodao je on i pozvao sve građane Kragujevca, okolnih mesta i seoskih područja da prijave probleme Situacionom centru. Svaki od tih problema će biti uvršten u plan sanacije i rešavan u skladu sa prioritetima koje opredeljuje Gradski štab za vanredne situacije. Ovo je jedna od prvih lokacija koju je gradonačelnik posetio i to je bio razlog da se nakon prvih procena šteta uvede vanredna situacija. To nam je dalo prostora da pored svih raspoloživih mašina koje imaju naša javna komunalna preduzeća možemo angažovati i privatne firme, treća lica, tako da od danas na terenu, kazao je Lazović, imamo više od 10 ekipa koje rade na sanaciji štete.

Levačka ulica je možda najbolji pokazatelj kako se sinhronizovano organizuju sve gradske službe. Koliko god da su nam naši problemi prioritet, kad vidite ulicu u kojoj su ljudski životi bili ugroženi sve ostale probleme morate da ostavite po strani, selektujete i opredelite prioritete, poručio je šef Kabineta i zamolio sve sugrađane za strpljenje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar