Radovi na sanaciji mokrih čvorova u OŠ „Mirko Jovanović“

U OŠ „Mirko Jovanović“, jednoj od najvećih škola u Kragujevcu, u toku su radovi na sanaciji mokrih čvorova, koje je danas obišao Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje i tom prilikom razgovarao s direktorom škole Nenadom Milovanovićem. Kako bi se u potpunosti održao kontinuitet nastave, koju pohađa oko 1200 đaka, radovi se odvijaju u dve faze.

Iz gradskog budžeta je za potrebe sanacije mokrih čvorova u OŠ „Mirko Jovanović“ izdvojeno 13,5 miliona dinara, rekao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. U toku je izvođenje prve faze radova kako bi đaci mogli da koriste toalete u drugoj vertikali, pa se onda prelazi na sledeću. Završetak radova predviđen je tokom januara 2022. godine.

Sledeće godine, u ovoj školi, koja je počela s radom pre skoro četiri decenije, moramo da radimo na energetskoj efikasnosti. Za kompletnu energetsku sanaciju iz republičkog budžeta predviđeno je 20 miliona dinara, a iz gradskog 55 miliona dinara. Radiće se stolarija, fasada, zamena sijalica LED rasvetom, a posle ovih radova, škola će dobiti potpuno nov izgled i funkcionalnost, čime će postati jedna od najlepših u gradu, kazao je Aleksić.

On je podsetio da je radove na modernizaciji grejanja grad Kragujevac postavio kao prioritet. U toku su radovi u školama u Grošnici i u Malim Pčelicama, gde se sa bubnjara prelazi na gas.

U seoskim sredinama, Direkcija za urbanizam i Uprava za razvoj pripremaju projekat i izvođenje radova koji su planirani za sledeću godinu. Nadamo se da ćemo obezbediti sredstva, kako bismo i u seoskim sredinama rešili problem grejanja i sa bubnjara prešli na kotlove na čvrsto gorivo.

Što se radova na sanaciji mokrih čvorova tiče, u toku su radovi i u OŠ „Stanislav Sremčević“. Stolariju smo zamenili u mnogim školama, među kojima su OŠ „Svetozar Marković“ i OŠ „Jovan Popović“ sa njihovim izdvojenim odeljenjima, podsetio je Aleksić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar