Radovi na povezivanju naselja Ždraljica i Trmbas

Kragujevac :

Gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima obišao je danas radove na uređenju Romanijske ulice u Mesnoj zajednici Ždraljica. Prvi deo ulice, u dužini od 500 metara asfaltiran je u prehodnom periodu, pa se sada izvode radovi u drugom delu ulice odnosno zemljanom putu koji vodi ka Trmbasu. Obezbeđivanje prohodnosti ove saobraćajnice od velikog je značaja za stanovnike oba naselja jer spaja dve mesne zajednice – Ždraljicu i Trmbas.
Ovo nije prva ulica tog tipa koju radimo, kazao je gradonačelnik Dašić i dodao da definitivno jeste vezna ulica koja poboljšava saobraćajnu cirkulaciju u gradu. Značajna je za više naselja od Beloševca preko Ždraljice i Trmbasa koji se sada spajaju, ali i dalje ka Teferiču i Bresnici. Ovde je ranije postojao zemljani put kojim su nažalost mogli da prođu samo traktori. Put je probijen u dužini od 1200 metara i ovo su pripremni radovi za asfaltiranje koje će biti završeno iduće godine.
U razgovoru sa meštanima Ždraljice i Trmbasa, Dašić je rekao da je ovo još jedna potvrda koliko je za grad važno da se podjednako razvija svaki njegov deo.
Pored uređenja deonice u dužini od 1200 metara, uporedo se izvode i radovi na proširenju puta. U toku je završno nasipanje kamenim materijalom. Vrednost izvedenih radova je 4,5 miliona dinara bez PDV – a.

Post Author: Milan

Ostavi komentar