Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Metalaca

Zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović i LJiljana Pršić, načelnica Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje, obišli su danas Ulicu Metalaca u MZ Petrovac u kojoj su u toku radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta „Čista Srbija“.

Pripremamo se ubrzano da završimo Ulicu Metalaca, na sredini smo ulice, čija je ukupna dužina 240m i polako ulazimo u narednu, Ulicu Šumski raj. Tražimo modus da rešimo deo nelegalne fekalne kanalizacije, tako da dok izvodimo ovu novu, legalnu, praktično njima ne obustavimo mogućnost da koriste naše kolektore. Trenutno su nam aktivna četiri gradilišta, ovde u Petrovcu, zatim u Maršiću, Malim Pčelicama i Beloševcu. Dakle, zadovoljavajući je broj ekipa koje rade na terenu i to je ono što nam je potrebno da bismo u predviđenom roku završili ceo projekat, a podsetio bih da je reč o 360km izgradnje i rekonstrukcije fekalne kanalizacione mreže – kazao je Momčilović.

Posle Gošine ulice, Ulica Metalaca je druga ulica u Petrovcu, a četvrta na teritoriji grada Kragujevca u kojoj se gradi kanalizaciona mreža u oviru državnog programa Čista Srbija.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže na teritoriji Kragujevca započeti su početkom decembra, u naselju Beloševac – ulica Milivoja Bankovića Sićka. U okviru prve faze projekta, biće izgrađeno 40 kilometara kanalizacione infrastrukture i atmosferske kanalizacije, čime će biti rešen jedan od gorućih komunalnih problema. Zahvaljujući tom projektu kompletan grad i prigrad biće pokriven najmodernijom kanalizacionom mrežom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar