Radovi na asfaltiranju ulice Koste Vojinovića privode se kraju

Radovi na rekonstrukciji ulice Koste Vojinovića u MZ Denino brdo koji su započeti krajem prošle godine, privode se kraju. Tim povodom, gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima obišao je završne radove na asfaltiranju koje izvodi JKP „Šumadija“. JKP „Vodovod i kanalizacija“, prethodno je izvelo radove na izradi kišne kanalizacije u dužini od 325 m čija je vrednost oko 4,9 miliona dinara.

Na Deninom brdu nije bilo asfaltiranja već duži vremenski period zbog toga što se čekao završetak radova u delu naselja gde se nalaze stanovi za pripadnike službi bezbednosti, i sada treba da nadoknadimo taj ritam. Planovi za naredni period su da pojačavamo tempo što je više moguće, ne samo u ovom naselju.

Naše preduzeće JKP „Šumadija“ je angažovano, u potpunosti, sa svim svojim kapacitetima, na terenu. Paralelno se izvode radovi u seoskim, prigradskim i gradskim sredinama. U Kragujevcu je još uvek veliki broj neasfaltiranih ulica koje, nažalost, nije moguće odraditi odjednom. Ono čime smo zadovoljni je dinamika izvođenja radova, a to znači da su mašine non stop na terenu i praktično se ne gase – kazao je Dašić.

Prema rečima, Marka Vujnovića, direktora JKP „Šumadija“ u ulici Koste Vujnovića izvršene su standardne vrste radova – skidanje postojeće kamene podloge, mašinski iskop i odvoz zemlje, tamponiranje, izdignute su šahte i slivnici do visine asfalta i ugrađeni ivičnjaci obostrano.

Asfaltiranje će biti obavljeno u dužini od 350 m, širine 5 m, a vrednost radova je 6,4 miliona dinara. U završno asfaltiranje ove ulice biće utrošeno oko 320 tona asfaltne mase.

Post Author: Milan

Ostavi komentar