Radomir Nikolić: Nema likvidacije „Zastavine ambulante“

Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić izjavio je sinoć u emsiji „Epicentar“ Televizije Kragujevac. „da neće doći do likvidacije Medicine rada i da je to dogovoreno u četvrtak, 27 juna u Beogradu“.

Apsolutno ništa se neće promeniti, zaposleni će dolaziti na posao, a pacijenti će se i dalje lečiti na istom mestu. Da grad nije prošle godine preuzeo Medicinu rada („Zastavinu ambulantu), danas bi bila u stečaju, dodao je gradonačelnik Nikolić.

Međutim, prvi čovek Kragujevca nije odgovorio na ključna pitanja: ako je lokalna samouprava preuzela „Zastavinu ambulantu“ kako bi sprečila stečaj, kako je moguće da je to privredno društvo zbog nepoštovanja zakona ipak ušlo u postupak likvidacije? Takođe, kako je moguće da se lokalnoj vlasti, odnosno njenim kadrovima „omaklo“ da u toku spašavanja ove ustanove ne predaju finansijske izveštaje i ko je za to odgovoran? Teško je poverovati da gradski oci nisu bili obavešteni da rukovodstvo „Zastavine ambulante“ ne podnosi izveštaje.

S druge strane, izostali su i odgovori na pitanja ko se i šta tačno dogovorio juče u Beogradu, jer Kragujevčani su zvaničan odgovor Ministarstva zdravlja očekivali još pre nedelju dana. I nije baš da se ništa nije ili neće promeniti- ova ustanova je, ako je to bio plan aktuelne gradske vlasti, mogla da promeni status još prošle godine, umesto da se čeka postupak likvidacije, posebno jer je se radi o sudbini zdravstvene ustanove u kojoj se leči 35 hiljada Kragujevčana.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar