Radnici komunalnog preduzeća u Kragujevcu presekli vodovodnu cev zbog gradnje novih objekata

Žitelji dela Kragujevca oko Ulice Đenerala Terzibašića održali su jutros protest i počeli potpisivanje peticije „da im se obezbedi uredno vodosnabdevanje i obnove priključci za vodu i kanalizaciju“.

Zbog gradnje novih objekata radnici komunalnog preduzeća posekli su cevi u toj ulici, izvodeći radove na trotoaru.
Prethodno su u toj ulici iz istog razloga posečena višedecenijska stabla lipe.
Stanovnik Ulice Đenerala Terzibašića Marko Kutlača je novinarima rekao da će građani blokirati ulicu i sve radove dok se problem ne reši.
Prekid u vodosnabdevanju otkrio je još jedan problem u ovoj ulici, da priključci za vodu i kanalizaciju nisu legalni iako građani više od 60 godina uredno plaćaju vodu gradskom preduzeću Vodovod i kanalizacija.
Predsednik Mesne zajednice Saša Aranđelović je u saopštenju za medije naveo da u Ulici Đenerala Terzibašića postoji stara betonska cev koja je postavljena pre oko 50 godina, da su sva domaćinstva u ovoj ulici priključena na nju i da redovno primaju i plaćaju račune za vodu i kanalizaciju.
„Isti problem u MZ smo imali prošle godine kada je oštećena identična cev između barake i Osnovne škole ‘Stanislav Sremčević’ u ulici Laze Marinkovića. Izvođači radova su uredno postavili novu kanalizacionu cev za potrebe građana iz baraka u ulici Laze Marinkovića“, naveo je Aranđelović.
MZ je zatražila od nadležnih organa u Kragujevcu da ovaj problem reše, i postave novu kanalizacionu cev u Ulici Đenerala Terzibašića.

Piše : Beta

Post Author: Milan

Ostavi komentar