PZP Kragujevac spreman za novu sezonu

Zimska služba Preduzeća za puteve Kragujevac spremna je za održavanje državne putne mreže na teritoriji Šumadije i Pomoravlja u dužini od 772 kilometra tokom nastupajuće zimske sezone. To je izjavio rukovodilac održavanja u PZP Kragujevac, Vladimir Bjelanović.

“Zimska služba održavanja počinje 1. novembra i traje do 31. marta naredne godine i u tom periodu na devet punktova ( Kragujevac, Svetinja, Ravni Gaj, Rača, Belušić, Despotovac, Ćuprija, Svilajnac i Ravna Reka) u dvadesetčetvoročasovnim dežurstvima angažovano je preko 350 ljudi različitih profila. Na raspolaganju imamo 24 kamiona, 9 utovarivača i drugu potrebnu mehanizaciju za rad. 2.700 tona industrijske soli i 15.000 tona agregata za posipanje su predviđena količina za ovu sezonu i u toku je nabavka materijala”, rekao je Bjelanović.
Prema rečima zamenika gradonačelnika Ivice Momčilovića, grad Kragujevac je sa svim nadležnim službama iz Preduzeća za puteve i JKP Šumadija, apsolutno spreman za nastupajuću zimsku sezonu.
“Kako kažu nadležni iz ovih preduzeća izvršeno je servisiranje i remont kompletne mehanizacije koja se koristi u zimskoj službi. Mehanizacija u oba preduzeća u prethodnom periodu je zanovljena i pojačana, tako da su tehnički kapaciteti kompletni i spremni. Siguran sam da će ova sezona proći bez ikakvih problema sa zimskim održavanjem”, izjavio je Momčilović.
Inače, državna putna mreža podeljena je u tri prioriteta održavanja – prvi prioritet je održavanje i čišćenje snega i posipanje soli, za drugi prioritet predviđeno je čišćenje i posipanje čistog agregata, a treći prioritet se održava samo čišćenjem.

Post Author: Milan

Ostavi komentar