“Putokaz” organizuje obuku iz socijalnog preduzetništva

U okviru ciklusa besplatnih obuka za nezaposlene žene Udruženje “Putokaz” Kragujevac organizuje u saradnji sa Udruženjem žena na prekretnici iz Beograda završnu obuku iz oblasti socijalnog preduzetništva 6. 7. oktobra od 10 do 14 časova i 8. oktobra od 12 do 16 časova u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu.

Cilj obuke je podizanje nivoa preduzetničkih znanja i veština potencijalnih preduzetnika, čime se stvara mogućnost formiranja novih privrednih subjekata, kako bi se smanjila nezaposlenost kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.
Između ostalog, govoriće se o registraciji i osnivanju različitih oblika privrednih subjekata (preduzetnika, privrednih društava, udruženja, zadruga). Kroz praktičan rad biće otkriveno koje su osobine i motivi preduzetnika, polaznice će moći da saznaju kakva je procedura i koji su uslovi za registraciju privrednih subjekata, govoriće se o porezima i doprinosima, izvorima finansiranja i izradi Biznis plana.
Trećeg dana obuke u fokusu će biti marketing i prodaja.
Obuka je namenjena početnicima u poslovanju i malim i srednjim preduzećima u ranim fazama razvoja, koja se susreću sa problemom da pronađu i zadrže dovoljan broj klijenata kojima mogu da prodaju svoj proizvod ili uslugu po profitabilnim cenama.
“Interaktivni rad pomoći će nam da definišemo marketing vrednost, prepoznamo korisnike naših usluga, odnosno klijente, uradimo marketing miks. S obzirom da je među nezaposlenim ženama veliki broj onih koje nude proizvode i usluge iz malih kućnih radionica govorićemo i o psihologiji prodaje, pripremama za prodaju – pitanjima u prodaji, slušanju i rezimiranju i zatvaranje prodaje. Sistem prodaje svakako će biti predstavljen kroz praktična znanja i veštine”, navode organizatori.
S obzirom da je broj učesnica na radionicama ograničen, možete da se prijavite putem mejla putokaz.kragujevac@yahoo.com ili telefonom na broj 064 618 11 77.
Obuku iz socijalnog preduzetništva Udruženje “Putokaz” Kragujevac organizuje u saradnji sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj i Biznis inovacionim centrom. Obuke će biti organizovane u utorak i sredu, 6. i 7. oktobra, od 10 do 14 časova i u četvrtak, 8. oktobra, od 12 do 16 časova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar