Projekat sedme generacije „Svetionik znanja“ otvoren u Kragujevcu

U hotelu Šumarice otvoren je projekat sedme generacije „Svetionik znanja“ koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture – ASK, sa ciljem podsticanja srednjoškolaca da kroz kreativan i poučan visemesečni rad savladaju osnove pisanja i prezentovanja projekata. Grad Kragujevac kao strateški partner organizacije podržao je projekat sa ciljem da mladi kroz osmišljavanje ideja i timski rad pokažu da im je lokalna zajednica važna i da njihova vizija za bolju budućnost kroz projekat postane stvarnost.

U ime grada, prisutnima je dobrodošlicu poželela Marija Šapić, v.d. načelnika Gradske uprave za ljudske resurse, opšte i zajedničke poslove, dodavši da kroz ovakve projekte srednjoškolci stiču veštine i znanja što će im pomoći u daljem školovanju i građenju karijere. Na projektu učestvuje 48 srednjoškolaca iz 12 gradova lokalne zajednice što je prilika da razmenjuju iskustva i na zanimljiv način pristupe rešavanju aktuelnih problema sa ciljem unapređenja života građana u svom okruženju, istakla je Šapić.

Predsednica odbora „Svetionika znanja“, Jelena Jankov, koja je i sama bila učesnik projekta, izjavila je da je ovo takmičenje namenjeno srednjoškolcima treće i četvrte godine. Pored promocija u svim srednjim školama, prijave su dostupne i u Kancelarijama za mlade ali i putem online formulara.

Projekat obuhvata četiri teme: javno zdravlje, informacione tehnologije, ekologiju i društveni aktivizam. Rok koji je predviđen za rad na projektu je tri meseca od današnjeg dana a u finale ulazi šest projekta koje će se održati u Bajinoj Bašti od 1. do 3. decembra. Za realizaciju projekta, a uz podršku Ministarstva turizma i omladine i Erste banke, pobednik kao nagradu, rekla je Jankov, dobija iznos od 300.000,00 dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar