Proglašeni pobednici konkursa „Mogu da kupim zvanje, ali ne i znanje“

Lokalni antikorupcijski forum grada Kragujevca, u okviru Projekta za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i organizacije Transparentnost Srbija, organizovao je likovni i literarni konkurs na temu korupcije i nepotizma za učenike srednjih i starijih razreda kragujevačkih osnovnih škola. Na konkursu koji je trajao od 22. marta do 10. aprila, učenici su imali prilike da podele svoja razmišljanja na ove teme i da kažu zbog čega su korupcija i nepotizam u obrazovanju štetni po celo društvo, zašto je bitno poštovati pravila i “igrati” pošteno i koliko je škola važna u svemu tome.

Nagrađeni učenici na literarnom konkursu su: prva nagrada – Veljko Prodanović (OŠ Dragiša Luković Španac) i Veljko Petrović (Druga kragujevačka gimnazija), druga nagrada –David Brozičević (OŠ Mirko Jovanović) i Aleksandar Vasiljević (Druga kragujevačka gimnazija), treća nagrada – Anđelina Kitanović (OŠ Natalija Nana Nedeljković) i Tamara Nešić (Ekonomska škola).

Pobednici likovnog konkursa su: prva nagrada – Jelisaveta Marković (OŠ Radoje Domanović) i Anđela Milovanović (TUŠ Toza Dragović), druga nagrada – Đorđe Đokić (OŠ Stanislav Sremčević) i Kristina Dragović (TUŠ Toza Dragović), treća nagrada – Jana Radojčić (TUŠ Toza Dragović) i Anđela Andrić (TUŠ Toza Dragović).

Žiri je predložio da se nagradi i nastavnica – mentor Sanja Palibrk iz OŠ „Sveti Sava“ Toponica jer je iz ove škole pristigao najveći broj radova.

Dodela nagrada i izložba nagrađenih radova planirana je za 12. maj u Galeriji Srednje stručne škole u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar