Priznanja SUBNOR – a za bitku u kojoj život mora da pobedi

Zahvalnost institucijama, lekarima, medicinskim sestrama i pojedincima koji su u Kragujevcu u proteklih godinu dana dali najveći doprinos u borbi protiv Kovid 19 iskazao je SUBNOR Srbije, Šumadije i Kragujevca dodelom odlikovanja i priznanja.

U ime 138 000 članova SUBNOR – a Srbije, u ime predsednika i predsedništva i u ime svih onih koji neguju patriotizam, rodoljublje i antifašizam priznanja je uručio akademik, Prof. dr Željko Zirojević potpredsednik SUBNOR – a Srbije. Čestitajući nagrađenima, Zirojević je rekao da je ovo jedan od načina da doprinos pojedinaca i institucija u borbi protiv nevidljivog neprijatelja ne bude zaboravljen. Borbe su završene, ratovi su minuli ali pojavio se jedan nevidljivi, opasniji od svakog drugog neprijatelja – korona virus. Bili ste na prvim linijama, zajedno smo se borili da tu pošast početka 21 veka zaustavimo.

Ordenom – Medalja borca nagrađeni su Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada, Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Zoran Kočović načelnik Uprave za vanredne situacije i Zorica Avramović načelnica Gradske uprave za javne prihode i inspekcijske poslove.

Priznanje Veliko hvala uručeno je dr Vasiliju Antiću direktoru Doma zdravlja, dr Zorici Lazić direktorki Klinike za pulmologiju i dr Antoniu Dimitrovskom direktoru Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Zastava“.

Na današnjoj svečanosti uručeno je i 18 Povelja, a među dobitnicima su direktor Instituta za javno zdravlje dr Dragan Vasiljević, direktorka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Gordana Đokić, direktor Zavoda za stomatologiju dr Zoran Kecojević i drugi.

Kao dobitnik Medalje borca moram da kažem da i sam naziv ima posebnu simboliku za mene, a verujem da izražavam mišljenje svih današnjih dobitnika, jer sublimira sve one najlepše osobine koje su nas kao narod uvek krasile i koje predstavljaju suštinu našeg bića – volju, istrajnost i veru da se zajedno borimo i izborimo za vrednosti u koje verujemo, poručila je Zorica Avramović koja se zahvalila u ime nagrađenih.

Ovo odlikovanje ne doživljavam kao svoj lični uspeh,  već kao veliko priznanje gradu Kragujevcu, istakao je Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada. Ovo je odlikovanje za sve ono što je grad Kragujevac uradio u cilju sprečavanja i suzbijanja pandemije Kovid 19, od gradonačelnika Radomira Nikolića kada smo se najbolje organizovali kao jedina lokalna samouprava u zemlji koja je proporcionalno broju stanovnika imala najmanji broj zaraženih, pa preko gradonačelnika Nikole Dašića koji je na najbolji mogući način organizovao imunizaciju u našem gradu i otvorio privremenu kovid bolnicu na Šumadija sajmu. Pored toga, zahvaljujući službi zdravstvene i socijalne zaštite, službi za vanredne situacije, komunalnom sektoru, inspekciji i policiji, uspeli smo da smanjimo štetu koja je mogla da nastane zbog pandemije izazvane korona virusom, poručio je Petrašinović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar