Pripreme ugostitelja i kulinara TUŠ „Toza Dragović“ za republičko takmičenje

Učenici Trgovinsko – ugostiteljske škole „Toza Dragović“ iz Kragujevca, pripremaju se za Republičko takmičenje ugostitelja i kulinara koje će biti održano 23. i 24. aprila u Šapcu. Kako bi priprema za zadatak koji ih očekuje na takmičenju a to je realizacija svečanog prijema za delegacije bila što verodostojnija, podršku učenicima i profesorima pružili su gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić, načelnik Školske uprave Goran Joksimović i direktorka „Artema“ Ljubica Bašić.

Ponosan sam na ove mlade ljude, pre svega kao građanin a onda i kao gradonačelnik, kazao je Dašić. Dobro je da se druže, rade na sebi, usavršavaju svoje kvalitete, razmenjuju iskustva a u isto vreme grade takmičarski duh i kompetitivnost koja je jako bitna u bilo kom poslu. Zbog toga Grad uvek mora da se nađe i pomogne a mislim da su naše školske institucije uvek imale Grad pored sebe kao istrajnog partnera jer samo na takav način, kazao je gradonačelnik, možemo da imamo dobre rezultate.

Kragujevački učenici će se na Republičkom takmičenju završnih razreda smerova za ugostiteljskog i kulinarskog tehničara nadmetati u četiri discipline i to priprema jela pred gostima, po meniju, po izboru i svečani ručak.

S obzirom na to da je poziv naših učenika vezan za praktična znanja, oni su kad god su epidemiološki uslovi to dozvoljavali vežbali u ugostiteljskim objektima, kad to nije moglo radilo se on-lajn ali najviše u kabinetima škole, kaže Ivica Miljković, direktor TUŠ „Toza Dragović“. Uz zahvalnost predstavnicima Grada i Šumadijskog okruga na podršci, direktor je rekao da ovakav vid pripreme učenicima mnogo znači imajući u vidu da im je svečani prijem delegacije zadatak. Naša ambicije su, dodao je da se plasiramo blizu Beograda, Niša, Novog Sada i Vrnjačke banje, što ćemo, nadam se i uspeti.

Đacima koji se takmiče smerovi za ugostiteljskog i kulinarskog tehničara su bili prvi izbor prilikom upisa, zbog čega se maksimalno i trude. Do sada su uglavnom vežbali sa svojim profesorima, a današnji prijem im je bio prilika da na autentičan način obave poslednje pripreme pred takmičenje

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar