Pripajanje Centra za strna žita i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj

U skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i Zakonom o privrednim društvima grad Kragujevac, kao osnivač privrednih društava „Centar za strna žita“ D.O.O. Kragujevac i  „Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj“ D.O.O. Kragujevac pokreće Inicijativu za sprovođenje statusne promene pripajanja.

Zaključak o pokretanju te Inicijative donelo je Gradsko veće na sednici održanoj 12. oktobra. Razlozi za donošenje ovog zaključka sadržani su u potrebi  sprovođenja mera i aktivnosti u cilju racionalizacije javne potrošnje i konsolidacije pravnih subjekata čiji je osnivač Grad, a radi povećanja efikasnosti u upravljanju i poslovanju, smanjenja troškova poslovanja, povećanja ekonomičnosti i unapređenja korporativnog upravljanja.

Budući da privredna društva obavljaju iste i slične delatnosti, pripajanjem bi se obezbedilo rentabilnije poslovanje društva Sticaoca – privrednog društva „Centar za strna žita“ D.O.O. Kragujevac, kao društva sa dugogodišnjom tradicijom naučnoistraživačkog rada u oblasti poljoprivrede u gradu Kragujevcu i šire. Takođe, ovim se postiže manje izdvajanje finansijskih sredstava iz budžeta Grada za poslovanje ovog društva, kaže se u zaključku gradskog veća.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar