Prikupljanje humanitarne pomoći za građane u Turskoj

Uprostorijama Kancelarije za mlade grada Kragujevca od sutra od 08.00 do 15.00 sati građani koji žele mogu da donesu donacije odnosno pomoć za građane u Turskoj ugrožene posle razornog zemljotresa.

Potrebni su zimska odeća za decu i odrasle, kaputi, jakne, kabanice, duboke cipele, čizme, džemperi, pantalone, rukavice, šalovi, kape, čarape i donji veš. Takođe su potrebni i šatori, dušek za šator, kreveti, ćebići, vreće za spavanje, plinske peći, grejalice, plinske boce, termosi, ručne lampe, powerbank, agregati, sredstva za higijenu i čišćenje, pelene i ulošci kao i hrana za bebe i konzervirana hrana sa produženim rokom trajanja.

Spisak neophodnih stvari sačinjen je po instrukcijama ambasade Turske u Republici Srbiji, a poželjno je da stvari koje čine humanitarnu pomoć budu nekorišćene i da odgovaraju zimskim uslovima.

Kancelarija mlade nalazi se u Bulevaru kraljice Marije (zelena zgrada pored tehničkog pregleda). Pomoć će se prikupljati u petak, ponedeljak i utorak od 08.00 do 15.00 sati, a u subotu 11. februara od 10.00 do 13.00 sati.

Post Author: Milan

Ostavi komentar