Prijem za Željka Zirojevića odlikovanog srebrnom medaljom

Za akademika Željka Zirojevića, predsednika SUBNOR-a Kragujevac, potpredsednika SUBNOR-a Srbije, kome je na svečanosti povodom obeležavanja 11. novembra, Dana primirja, ukazom predsednika Republike Srbije, za zasluge dodeljena srebrna medalja, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordana Damnjanović i zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Mladenović, u svečanoj sali Gradske uprave upriličili su prijem.

U vreme vanrednog stanja pored informisanja o prevenciji, merama zaštite od infekcije, aktuelnim brojem obolelih i drugim važnim detaljima,  javnost je bila upoznata i sa aktivnostima udruženja koja su se bavila humanim radom i pomaganjem starim licima, porodicama na seoskom području i svakom pojedincu koji se u trenutku osetio bespomoćan i sam. Takva nesebična i plemenita dela ostaće zapamćena a njihova potvrda je srebrna medalja dodeljena ne samo čoveku, pojedincu već čitavoj organizaciji koja broji više od 130 hiljada članova, rekla je dr Damnjanović. Pored toga što čuvaju tradiciju, veru, čestitost i uspomenu na sve one koji su dali svoju žrtvu za slobodu naroda kao zalog za budućnost novih generacija,  još mnogo više udruženje SUBNOR i njegovi članovi,  pružili su čoveku, pojedincu na jedan posvećen i plemenit način u borbi protiv nedvidljivog neprijatelja Kovid -19.

Prema rečima Željka Zirojevića angažovanost članova udruženja u vreme vanrednog stanja pa do danas usmerena je na pružanje pomoći, podrške i brizi o starijim članovima. Svakodnevni obilasci, pozivi i razgovori ulivaju poverenje svakom od njih da nisu sami i da imaju nekog ko će ih i sutra pozvati ili obići.

Da nije ljudi koji znaju šta je briga o čoveku i šta je odgovorna lokalna zajednica i država, ni ova srebrna medalja ne bi sijala kao što ova sija i ne bi stigla ovde, poručio je Zirojević, potpredsednik SUBNOR-a kome je dodeljena srebrna medalja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar