Prijem za učenike Srednje škole za elektrotehniku i energetiku iz Sokolnica kod Brna

Učenici Srednje škole za elektrotehniku i energetiku iz Sokolnica kod grada Brna u Češkoj, posle dve godine pauze ponovo su gosti Kragujevca i svog domaćina Prve tehničke škole.

Ove dve škole već 18 godina, neguju uspešnu saradnju i istinsko prijateljstvo a zahvaljujući projektu razmene učenika „Energija bez granica“ brojne generacije đaka Prve tehničke škole provele su po 10 dana u školi u Sokolnicama, upoznale se sa načinom rada i opremljenošću jedne savremene škole po evropskim standardima, kulturom Češke republike, stekle iskustva i prijatelje.

Učenicima i nastavnicima iz Sokolnica, koji će u Kragujevcu boraviti narednih deset dana, dobrodošlicu je u ime Grada poželeo Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. On ih je tom prilikom upoznao sa bogatom istorijom i tradicijom grada Kragujevca, predstavio način saradnje sa obrazovnim institucijama i zahvalio na gostoprimstvu koje su u maju ove godine ukazali đacima Prve tehničke škole. Putovanja, sklapanje novih poznanstava, upoznavanje drugih kultura i običaja značajna su i korisna za budućnost i lični razvoj, zbog čega grad Kragujevac i podržava projekte razmene đaka i studenata, kazao je Aleksić.

Tokom svoje uzvratne posete oni će zajedno sa đacima i profesorima Prve tehničke škole, tokom redovne nastave, raditi na projektnim zadacima iz svih oblasti elektrotehnike a u okviru vannastavnih aktivnosti predviđene su posete najznačajnijih kulturnih i istorijskih znamenitosti Kragujevca i regiona.

Post Author: Milan

Ostavi komentar