Prijem za učenike Prve tehničke škole

Za Mladena Brankovića, Miloša Đurovića, Teodoru Nikić i Aleksandru Jakovljević, učenike Prve tehničke škole koji su na 31. Republičkom takmičenju geodetskih i građevinskih škola Srbije osvojili dva prva mesta i njihove mentorke, Dušicu Antić, Vesnu Savić i Vesnu Mitrović, profesorke u ovoj srednjoj školi, član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić upriličio je prijem u Skupštini grada. Prijemu je prisustvovao i direktor škole Zoran Zorić.
Izuzetno smo ponosni na naše učenike koji ostvaruju značajne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima kao što je takmičenje geodetskih i građevinskih škola Srbije na kojem su đaci Prve tehničke škole osvojili dva prva mesta u matematici i građevinskim konstrukcijama, pored toga što je i sam plasman na prestižno republičko takmičenje izuzetan rezultat, rekao je Aleksić, član Gradskog veća. Nekako smo navikli već da kragujevački učenici u svoj grad donose nagrade za znanje i zato je ovo način da i učenicima i profesorima pokažemo da njihov uspeh nije nevidljiv, već i grad i Kragujevčane čine ponosnima, dodao je on i istakao da visoki rezultati učenika pokazuju kakvu saradnju sa školama grad ima kao i nastavni kadar koji će pripremati i naredne generacije za dobre rezultate. Aleksić je čestitao učenicima i prfesorima u svoje, ime gradonačelnika i članova Gradskog veća na postignutim rezultatima.
Pored ovog nesumnjivog i neospornog uspeha učenika sa područja rada Geodezije i građevinarstvo, ponosan sam što naši učenici i na drugim područjima ostvaruju značajne rezultate, rekao je Zoran Zorić, direktor Prve tehničke škole. Na trećoj međunarodnoj olimpijadi iz oblasti projektovanja i primene baze podataka krajem prošle godine četiri učenika naše škole su osvojila drugo mesto. Prvo mesto na takmičenju Galaksija Kup dva učenika su osvojila prvo mesto sa područja rada elektrotehnika i njihov rad će biti kao najbolji biti prikazan na predstojećem Sajmu tehnike. Ponosan sam i na to što se nastavlja tradicija dodele nagrade ”dr Đorđe Radić” koji je ustanovio Odbor za selo SANU, Institut za primenu nauke u poljoprivredi a dodeljuje se učenicima sa smera Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane. Direktor Zorić je podsetio da Prva tehnička škola nastavlja saradnju na međunarodnom planu u okviru koje će od 30. maja do 10. juna biti domaćini učenicima i profesorima Škole za elektroniku i energetiku iz Sokolnice, Češka.
Profesorke Prve tehničke škole, mentorke predstavnika na republičkom takmičenju kažu da je uspeh u izuzetno jakoj konkurenciji zaslužen jer je rezultat višemesečnog truda i rada a utoliko veći jer je u proteklom periodu redovna nastava bila održavana onlajn što je delom uticalo na njen kvalitet, ali ne i na osvajanje medalje.
Vesna Savić, mentorka Miloša Ćirovića, učenika drugog razreda koji je na takmičenju osvojio prvo mesto u disciplini građevinskih konstrukcija kaže sa su učenici i ranije ostvarivali značajne rezultate ali ovoga puta su najveći i zbog toga smo izuzetno ponosni. Naš tromesečni rad je doneo uspeh ali, lako je raditi sa učenicima koji su vredni, marljivi a takvih je mnogo u našoj školi. Konkurencija je bila veoma jaka što nam je dodatni razlog da budemo preponosni i kao grad i kao škola, rekla je profesorka Savić.
Iako su dosta vežbali i radili sa svojim mentorkama, učenici kažu da su, ipak imali tremu jer je konkurencija bila jaka ali da je timski rad i podrška mentora pomogla da je prevaziđu i ostvare dobre rezultate. Organizaciju takmičenja su ocenili na najvišem na nivou kao i da im je bilo nezaboravno iskustvo jer su upoznali mnogo vršnjaka iz drugih zemalja i gradova sa sličnim interesovanjima.
Narednom, 32. Republičkom takmičenju geodetskih i građevisnkih škola Srbije, Prva tehnička škola i grad Kragujevac će biti domaćini.

Post Author: Milan

Ostavi komentar