Prijem za delegaciju Republike Srpske

Za delegaciju Republike Srpske koju su činili Anja Vukelić, savetnik u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji, Anu Ljutić, saradnik u Predstavništvu, Željko Milošević, reditelj i izvršni direktor Kulturne scene „Male stvari“ iz Trebinja i Tijana Nikolić, glumica, pomoćnik gradonačelnika za kulturu i informisanje, Ana Petrović, priredila je prijem. Ona je u ime Grada poželela dobrodošlicu i puno uspeha samoj manifestaciji, ocenivši je veoma inspirativnom.

Dani Srpske u Srbiji je manifestacija koja nosi snažnu emociju od nas ka njima, Republici Srpskoj, i od njih ka nama. Susreti ovim povodom su kao da dočekate dragog rođaka. Druga ljubav koja nas spaja je ljubav prema umetnosti. Ovoga puta te dve stvari su se spojile, rekla je Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje, ocenjujući tradicionalnu manifestaciju veoma inspirativnom i poželevši da jedanaest godina prerastu u okrugle jubileje.

Dani Srpske u Srbiji je tradicionalna manifestacija koja se ove godine organizuje 11. put u 11 gradova u Srbiji.

Cilj manifestacije Dani Srpske u Srbiji je  da doprinesemo ukupnoj saradnji Republike Srpske i Republike Srbije, ali i da sačuvamo nacionalni identitet Srba, našu tradiciju i veru, naš jezik i pismo, kazala je Anja Vukelić, savetnica i  izrazila zadovoljstvo što su u svim gradovima svih ovih godina programi i izvođači bili toplo dočekani što je pokazatelj da je naš narod sa obe strane Drine povezan neraskidivim vezama.

U ime gostiju iz Trebinja obratio se Željko Milošević, reditelj predstave Jefimija, Jelena Mrnjavčević, koja je u okviru obeležavanja manifestacije bila prikazana kragujevačkoj publici. On je podsetio da trebinjsko pozorište ne gostuje prvi put u Kragujevcu. Zadovoljstvo je nastupati u Kragujevcu, u Joakimovom pozorištu, jednoj od najznačajnijih institucija srpskog naroda.

Od 20.00 sati u Knjaževsko-srpskom teatru monodramu Jefimija, Jelena Mrnjavčević igrala je Tijana Nikolić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar