Prestaje sa radom kovid centar u Medicini rada

Respiratorni centar za febrilna stanja u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava, gde dolaze pacijenti sa simptomima koronavirusa, prestaje sa radom sutra, u 20 časova.

Ovakvu odluku doneli su gradski Кrizni štab i Sektora za vanredne situacije, jer se broj kovid pacijenata smanjuje, prenosi Radio televizija Kragujevac.Građani koji imaju povišenu temperaturu, kašlju, nemaju osećaj ukusa i mirisa, ili sumnjaju da su zaraženi koronavirusom mogu da se jave u Ambulantu za febrilna stanja i respiratorne infekcije koja i dalje radi u ATD-u.

Respiratorni centar Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava počeo je da radi 18. novembra prošle godine, jer se broj kovid pacijenata naglo povećavao.

Кako kapaciteti kovid ambulante koja je od marta 2020. godine radila u ATD-u nisu bili dovoljni, građani su preusmeravani u Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava.

Pošto se broj zaraženih u Кragujevcu i Šumadijskom upravnom okrugu iz dana u dan smanjuje, ne postoji potreba za radom Respiratornog centra u Medicini rada.

Takvu odluku doneli su gradski Кrizni štab i Sektor za vanredne situacije. U evidenciji Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava je više od 35 hiljada pacijenata.

Osim Кragujevčana koji dolaze kod izabranog lekara ili specijaliste, u ovu zdravstvenu ustanovu dolaze i građani za zdravstvena uverenja ili dozvole.

Imajući u vidu da je broj novozaraženih na dnevnom nivou dvocifren, ali i da je u Кragujevcu još uvek na snazi vanredna situacija, pacijenti koji imaju simptome korona virusa moći će i dalje da dolaze u kovid ambulantu Doma zdravlja u ATD-u.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar