Preminuo kragujevački profesor prava Ivan Čukalović

Nedavno penzionisani kragujevački profesor prava Ivan Čukalović preminuo je u 65. godini života, usled posledica izazvanih virusom Kovid 19.

Bio je redovni profesor i šef Katedre za međunarodno javno pravo i izuzetno aktivan na polju diplomatskog prava, pa je predavao i na Diplomatskoj akademiji MIP SRJ.

Studirao je pravo na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, magistrirao i doktorirao u Beogradu, a specijalističke studije na Univerzitetu u Londonu, Akademiji za međunarodno pravo u Hagu, Ruskoj akademiji za diplomatiju i Fakultetu za međunarodno pravo u Moskvi.

U periodu 1999-2001. godine radio je kao zamenik šefa pravnih savetnika u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i bio profesor na Diplomatskoj akademiji koju je vodilo Ministarstvo spoljnih poslova bivše Republike Jugoslavije.

Tokom svoje akademske karijere osnivao je različite klubove na Pravnom fakultetu u Kragujevcu i bio mentor mnogim studentskim grupama koje su učestvovale na međunarodnim takmičenjima.

Omiljen među studentima, kolegama i prijateljima, profesor Čukalović biće sahranjen u rodnom prizrenskom selu Sredska na Kosovu i Metohiji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar